Posts Tagged ‘zgjedhje’

E drejta për t’i vënë shqelmin shtetit

20/05/2011

nga Post Spleen

Prodhuesit e letrës, votimet, pula që bën vezë të arta dhe mosvotimi – Mbase Cash do na shpëtojë të gjithëve.

Mosvotimi konsiderohet apati nga ata që votojnë, e veçanërisht nga manifestet politike që ditëve të sotme bien nga qielli e mbijnë edhe në toka të betonuara. E manifestet politike më së shumti prodhohen nga njerëz që votojnë, sepse nëse këta njerëz nuk do të votonin, atëherë nuk do u jepej mundësia të prodhonin manifeste, e nëse s’do të prodhonin manifeste me shumicë atëherë një element do i mungonte kësaj panorame që i bën pikërisht ata të prodhojnë këto manifeste. Madje-madje prodhuesit e letrës duhet të kenë shpikur dhe procesin e votimit. (more…)

Ti zgjedh?

30/06/2009

1 Aleanca Demokratike AD Neritan Ceka
(more…)

Për ata që nuk…

28/06/2009

në bashkëpunim me Ervin Mile.

Ne cdo shtet normal dhe demokratik pajisja e qytetareve me nje dokument identifikimi autentik eshte nje nga detyrat themeltare. Kjo se pari sepse mundeson identifikimin e qytetareve, ndihmon ne mbarevajtjen e puneve te tij si dhe te gjitha proceseve burokratike. Ne cdo vend evropian me kulture dhe standarte perendimore zoterimi i ketij dokumenti eshte nje nga te drejtat paresore te qytetareve.

(more…)

Reportazh me zgjedhje nëpër këmbë

20/06/2009

shkruan Ardit Rada

Qyteti i Lushnjës nuk është dosido. Kur hyn këtu të pret një baner i kapur në dy palma paralele nga anët respektive të trotuareve ku shkruhet “SHQIPËRIA PO NDRYSHON” (more…)

Ide serioze qe ndryshojne atdheun

28/05/2009
Noam Chomsky

Noam Chomsky

I nxitur nga rinia qe shikoj rruges, dhe i neveritur nga Big Brother – jo nga ata qe jane brenda, qe deri diku mund ti percaktojme “intelektualet e kombit” –  po  nga ata qe jane jashte e qe nuk i shohim, edhe Tirana Calling propozon idete e saj per te permiresuar rinine shqiptare. Mos me shikoni keq. Fevziu po shkruan faqe televizive te turpshme me kete argoment. Pse Fevziu po e ne jo?

(more…)