Posts Tagged ‘them’

Muzikë n’kub – 11 – Proto-punk

23/05/2011

Vodpod videos no longer available.

Proto-Punk zakonisht përdoret për të përshkruar muzikantët të cilët kanë influencuar apo kanë bërë muzikë të ngjashme me muzikën Punk, Post-Punk apo New Wave para shpërthimit komercial të Punk-ut në vitin 1976. Ajo që i bashkon është tingulli i zhurmshëm dhe i ashpër, qëndrimi provokativ, energjia e egër/e pazbutur, etj … Megjithatë nuk ka një përkufizim të qartë të tij pasi proto-punk ekziston vetëm si një restrospektivë. 

Dëgjim të këndshëm!

Në kopertinë: “mamma’s boy” © Eni Turkeshi Photography