Posts Tagged ‘teodor keko’

Pa kthyer kokën

30/05/2012

poezi nga Teodor Keko

Do iki dhe kokën nuk do ta kthej

të shikoj Dajtin plak të trishtuar,

të shoh kafetë mbushur me pleq,

të shoh gazetat në rrugë shtruar. (more…)

Tej bukurisë

24/04/2011

nga Teodor Keko

 

Mbas mjegullës, detit, maleve, fushave,
pas katedraleve ar e shkëlqim,
është vendi im, i vogli fare
i shtrirë, më këmbë, foshnjë dhe trim

I vogli fare me qiej të kaltër
lumenj kokëfortë, detra si loti
ku njerëzit flenë pa bërë kryqin
dhe zgjohen duke thënë: “Dhëntë Zoti…” (more…)

Sfidat e fituara të Teodor Kekos

05/10/2010

nga Bardhyl Londo 

Në kujtim të shkrimtarit, në vjetorin e vdekjes.

Dori ishte nga ata njerëz që i ndjente thellë gozhdët e ngulura mbi kyçet dhe muskujt e tij. Megjithatë ai ishte shumë i bukur dhe unik në kryqëzimin e tij, mbi kryqin e përgjakur. Sfida e tij kishte me të vërtetë diçka të jashtëzakonshme (more…)

Ndjenjë e pathënë

03/03/2010

nga Teodor Keko

Më mundon kjo ndjenjë e pathënë,
fjalët ti m’i ktheve në harrim,
në qiell është hëna, s’i them dot hënë
s’të flas dot për mjegullën në agim. (more…)

Spektri

24/01/2010

 

nga Teodor Keko

Vana B. u shfaq në skajin e djathtë të rrugës të mbushur me shitësa ambulantë të të gjitha racave, pikërisht atë çast kur Erioni po mendonte se çfarë mrekullie do të ishte, sikur ndonjëri prej ambulantëve të vegjël rom, të ulërinte duke ekspozuar Vana B. (more…)

..pa emër

04/01/2010

 

 

nga Teodor Keko

– Mua nuk më besohet që jam në shtrat me ty!
– As mua! – tha Martini.
Ai kishte ndezur cigaren dhe po kundronte format e lakuara të trupit të tjetrës. I bënin përshtypje gjinjtë. Qenë të plotë e të fryer mbi një kraharor elegant si prej balerine. Ishte njohur me Megin dy ditë më pare në rrugë . Ajo e kishte thirrur gjithë emocion nga pas, ai qe kthyer duke e kundruar plot kërshëri bukurinë e panjohur, paten pirë një kafe bashkë dhe tani gjendeshin gollomesh në shtrat. (more…)