Posts Tagged ‘rock’

Down Rock Maj

08/06/2011

Parenthetical Girls

 

 1. The Pornographer (Parenthetical Girls)
 2. One Minute To Midnight Dream (François Peglau)
 3. Written Within (Twiggy Frostbite)
 4. Dystopia (Yacht)
 5. Baby’s Breath (Billy Callahan)
 6. To Begin (Alela Diane)
 7. Are We (Craig Wedren)
 8. Benediction (Thurston Moore)
 9. Especially Me (Low)
 10. Land Majestic (Anni Rossi)
 11. Brother Sparrow (Agnes Obel)
 12. The Other Shoe (Fucked Up)
 13. Villains of the Moon (Cold Cave)
 14. So High (Ringo DeathStarr)
 15. Too Beautiful To Work (The Luyas)
 16. 4 Door Maverick (Howe Gelb & The Band of Gypsies)
 17. Bunhill Fields (Amor de Dias)
 18. Second Bird of Paradise (Rosebuds)
 19. Queen of Hearts (The Unthanks)
 20. Fly Baby, Fly (The High Llamas)

 

Nga Il mucchio Selvaggio…

Down Rock Prill

22/04/2011

A Classic Education

 1. Cracker Wrist (Bardo Pond)
 2. San Pedro (Mogwai)
 3. Chelsea Nights (Lawrence & Leigh)
 4. Lovers Lane (Hunx & His Punx)
 5. Breadcrumb Trail (Buried Beds)
 6. I Am The Assassin (Dag for Dag)
 7. The Gaudy Side of Town (Gayngs)
 8. Out of Love (David Myles)
 9. Victory Walker 2am (Still Flyin’)
 10. Coming To Get You! (Electra)
 11. Apollo (Stockholm Syndrome)
 12. Wolfboy (Blair)
 13. Helplessness Blues (Fleet Foxes)
 14. Barton Hollow (The Civil Wars)
 15. Cayman Islands (Bart Davenport)
 16. Rainbow (Emilie Simon)
 17. Careful What You Say (Class Actress)
 18. Dog Years (Luke Rathborne)
 19. I Lost Time (A Classic Education)
 20. The Ship Song (live) (Amanda Palmer )

Nga Il Mucchio Selvaggio

Down Rock

02/11/2010

 1. Flashlight Planetarium (Amusement Parks On Fire)
 2. Telephone (The Black Angels)
 3. Gone To Sea (A Classic Education)
 4. Zeus (British Sea Power)
 5. Fever Dreaming (No Age)
 6. Apply (Glasser)
 7. The Smoke (Home Video)
 8. Good Evening (The Concretes)
 9. I Think I Like U 2 (Jamaica)
 10. Winter Weeds (Liam Singer)
 11. Harlem River Blues (Justin Townes Earle)
 12. Monkey (Low)
 13. Emil The Soldier (Plates Of Cake)
 14. The Ballad Of Maynard Noe (Pancake Breakfast)
 15. We Used To Wait (live) (Drums)
 16. Hey Boy (Magic Kids)
 17. You Are An Arc (Callers)
 18. Happiness (James Apollo)
 19. Blank Page (Black Heart Procession)
 20. Elephant (Warpaint)

Down Rock Shtator

25/09/2010

 1. Thanksgiving Moon (DM Stith)
 2. Apple Pie Bed (Lawrence Arabia)
 3. Conscience Killer (Black Rebel Motorcycle Club)
 4. Crashing Limbs (Anni Rossi)
 5. What Did My Lover Say? (Wolf Parade)
 6. Shooting Star (Pale Sunday)
 7. Lucky Glichrist (The Unthanks)
 8. Violet! (Jeremy Messersmith)
 9. A Flower in a Glove (Frog Eyes)
 10. Why Does the Wind? (Tracey Thorn)
 11. The Open Road (John Hiatt)
 12. Falls City (Venice Is Sinking)
 13. Tea With Cinnamon (Katzenjammer)
 14. You Shine (John Cunningham)
 15. Solid Ground (Maps & Atlases)
 16. (Where Is My) Space Puppy? (Animal Names)
 17. Fall Hard (Shout Out Louds)
 18. Don’t Mess With a Texan (Mouse Fire)
 19. Vital Signs (Midnight Juggernauts)
 20. Pu Ert Solin (Olafur Arnalds)

Një falenderim i përzemërt, si çdo muaj, miqve që bëjnë të mundur ndarjen e këtyre këngëve. Turma e Egër dhe Cabaldixit

Në seksionin ” Shkarkim” mund të gjeni akoma këngët e muajve të shkuar.

_________________________________________________

Tirana Calling o në Fejsbuk. Nëse artikujt ju pëlqejnë ju ftojmë të na shtoni si miq, të na sugjeroni, të komentoni etj etj.

Shkoni drejt e në ferr çuna…

10/04/2010

The only band that matters

botuar te Gazeta

Nëse ka ekzistuar ndonjëherë ideja dhe ideali i botës së përmirësueshme me akorde muzikorë, e gjithë kjo ide në vitet 70 ka vdekur bashke me Hendrix, Joplin, Brian Jones, me festivalin e Woodstock a me Kennedy. Ndërkohë  lufta në Vietnam vazhdon e në vitet e ardhshme të gjithë ata që besonin se mund ta ndalnin do bëjnë mea culpa para tv-së në emisionet e të shtunës në darkë ( përveç Dylan & Cash ).  Beatles janë ndarë, R.Stones firmosin kontrata me shumë zero, shtëpitë diskografike ndërhyjnë gjithmonë e më shumë në albume ndërsa në Amerike qeveris një ndër presidentët më të këqin që mbahet mend ndonjëherë. Ëndrra e muzikës rock në fakt që në fillimet e viteve 70 ka vdekur, është një farë i sëmuri Bosfori, adoleshentet kthehen në shtëpi e lulet vyshken, muzika lë politikën për tu bërë përsëri thjesht muzikë. Të vetmit që vazhdojnë në rrugën e  tyre janë njerëz si Joan Baez e Pete Seeger. E megjithatë, i gjithë ky dështim nuk është formalizuar akoma.

(more…)

Down Rock këngët e Shkurtit

27/02/2010

Pavement

 1. Gold Soundz (Pavement)
 2. Rulers, Ruling All Things (Midlake)
 3. Gray Death (Xiu Xiu)
 4. Go On (Basia Bulat)
 5. Gifted (Ghost of Summer Suns)
 6. Icarus (White Hinterland)
 7. Empty-Hall Sing-Along (Woodpigeon)
 8. Visitors (The Tenant)
 9. Dinosaur vs. Early Man (Common Loon)
 10. No East, No West (James Apollo)
 11. The Poor Boy Can’t Dance (Barton Carroll)
 12. Horses Warriors (Radar Bros)
 13. Good Morning (Rogue Wave)
 14. 33 1/3 (Mighty Tiger)
 15. Three-Two (Clogs)
 16. The Religion of Me (Drew Danburry)
 17. The Night You Left New York (Slow Six)
 18. Lemongrass (She Sir)
 19. A Hundred Hearts (Swimmers)
 20. French Kissing (Jason Boesel)

The Zen Circus – Egoisti

21/12/2009

nga Bubi Kaçurrel

Para disa ditësh pashë Zen Circus, nje grup i ri italian që para pak vitesh bënte metal e tani, shyqyr Z-tit, bëjnë indie-rock. Bubi bëri rreth 200 foto e mendoi të provonte një mënyrë të re për të bërë video, duke përdorur vetëm fotot.


Nëse artikulli ju pëlqen ndajeni me miqtë tuaj në Facebook

Karkaleca deti!

29/09/2009

Nga Darien Levani


Herë pas here, kthehet në vëmendje, problemi i muzikantëve që, me përçmim, quhen “të shitur (1) “. Term i vështirë dhe delikat me të cilin akuzuesit përcaktojnë një muzikant ose një grup muzikantësh që këndojnë/luajnë për një sasi të konsiderueshme parash, këngë të cilat, në kushte të tjera, nuk do t’i këndonin apo luanin. Është i tillë pra, ai që e bën muzikën për punë a për hall.

(more…)

Hendrix nuk vdiq nga mbidoza…e vrane.

09/06/2009

Fansat e tij më të mëdhenj nuk dorëzohen lehtë vetëm me një dokument të nënshkruar prej një mjeku ligjor. Ata vazhdojnë të kenë dyshime rreth orëve të fundit të të madhit Xhimi Hendriks, atë që ka ndodhur vërtet në dhomën e hotelit “Samarkand”, në zemër të Londrës, në vitin 1970. Që “heronjtë” shuhen në moshë të re dhe shpesh në rrethana misterioze, kjo është aksiomë e legjendave, për të mos përmendur më pas rastin e rokerit revolucionar që është konsideruar nga revista “Rolling Stones Magazine” si një prej kitaristëve më të mëdhenj të historisë së muzikës.

(more…)

Mbi mediokritetin e muzikës shqiptare

06/04/2009

Të gjithë ata që si mua janë lindur në vitet 80 apo pak më vonë, janë rritur me një farë muzikë që udhëtonte n që dy binare të ndryshëm, ndoshta në tre. Kishim muzikën para lindjes tonë, ate që quanin “muzikë e lehtë” dhe vetëm një emër kaq i tmerrshëm të jep idenë se çfarë muzikë ishte dhe se çfare tekstesh kishte.

(more…)