Posts Tagged ‘raymond carver’

Një fjalë të fundit

19/07/2011

nga Raymond Carver

përkthyer nga Urim Nerguti

 

Atë mbrëmje, duke u kthyer nga puna, Maksina, gruaja e L.D., i kërkoi burrit të vet që të shporrej nga shtëpia ; ai ishte dehur sërish dhe tani shante Raen, bijën e tyre pesëmbëdhjetë vjeçe. Të ulur në tavolinën e kuzhinës, L.D. dhe Rae grindeshin. Maksina s’pati më kohë as të lëshonte çantën dhe të hiqte pallton, kur tashmë Rae po e thërriste :

– Thuaji atij, Mami, thuaji për çfarë kemi folur.

L.D. rrotullonte një gotë në tavolinë por nuk e kthente. Ndjente mbi vete vështrimin e pamëshirshëm të Maksinës. (more…)

Lexim kolektiv : Carver

19/07/2011

 

Të gjitha veprat (more…)