Posts Tagged ‘poezi ne shqip’

Mbi rrymë

01/01/2014

melancholia, lars von trier

Foto e marrë nga “Antichrist (2009)”, Lars Von Trier.

Nga: Arti Lushi

Ndërmjet, por edhe përtej dy besëtytnive të përjetshme,
dashurisë dhe vdekjes,
buzëqeshja e një shtjelle uji (more…)

Poezi per gjëra që nuk janë

01/01/2014

Nga: Shqiptar Oseku

Jetojmë ne apartamentin qe s’e blemë kurrë.
Pasdite luajmë me vogëlushen
te cilën nuk e bëme:
ajo i ka kaçurrelat tua
e rritet me shume gjuhe. (more…)

The Shining

12/12/2013

melancholia, lars von trier

Nga: Arti Lushi

Sintaksa e syrit.
Frymëmarrje dhe frymëngjizje. (more…)

Stadium Arcadium

19/08/2013

Nga Enera Hiver

Sot ka diell.

Fytyra ime

ngrohet nën të (more…)

Pikëpytje përfundimtare

21/07/2012

Nga Marsel Lela

A mundet njeriu krejt i vetëm

Të dëshmojë hapat e tij

Në pluhurin e rrugës së madhe? (more…)

Ritual mendimi

04/11/2011

E.H

Kjo vjeshtë s’ka largim
nga viti që shkoi, tek ky vit (more…)

Atje ku shpirti fiton lirinë

03/05/2011

Nga Hervis Nakuçi

Tepër ndodhi ma kanë pushtuar zemrën.

Tepër ndjenja që i ndrydh përherë,

me shpresën se një ditë

do i shfarros të gjitha… (more…)

Alkimi

24/01/2011

Starry Night, Vincent Van Gogh

Nga Orana Sinani

Është një natë me yje,me re…

Retë lëvizin ,marrin forma te panjohura,

zbulojnë yje të reja. (more…)