Posts Tagged ‘pier paolo pasolini’

PORCILE (1969) nga Pier Paolo Pasolini

01/01/2014

Përktheu: Renato Kalemi

Fragment i shkëputur nga filmi “Porcile” (1969):

Fshatari: Vajza e vogël, Z. Herdhitze, po thoshte të vërtetën.

Z. Herdhitze: Fjalë për fjalë?

Fshatari: Derrat po hanin një njeri dhe… (more…)

Një tribut për Pier Paolo Pasolinin

30/07/2013

Image

Nga: Lediona Kasapi

Abel Ferrara e bën si burrat. E ka përmendur shumë herë se Pier Paolo Pasolini ka qenë një nga figurat më frymëzuese për punët e tij, kështu që vendos t’i dedikojë një film. (more…)

Përgjërim nënës sime

24/11/2010

nga Pier Paolo Pasolini

 

 

Eshtë e vështirë të thuash me fjalët e një biri,

atij të cilit në zemër fare pak i ngjasoj.

Ti je e vetmja në botë që din, për zemrën time,

atë që ish ngahera, përpara secilës tjetër dashuri.

(more…)