Posts Tagged ‘nick cave’

Muzikë n’kub (7) Troubador

24/04/2011

Vodpod videos no longer available.

Këtë javë ju sjellim një listë paksa të gjatë (ndjesë!), me 21 këngë nga disa këngëtarë/këngë-shkrues/tekst-shkrues, domethënë kantautorë (nuk e shmang dot përdorimin e këtij termi sado që nuk më pëlqen). Përzgjedhja e këngëve për secilin prej tyre nuk mbart qëllimin e përfaqësimit me këngën më të bukur, pasi kjo gjë është e pamundur. Tek ata rikthehemi gjithmonë dhe po ata na kujtojnë se cfare do të thotë talent dhe dashuri për muzikën!
Në rast se pyesni se ku janë zërat femërore, ju ftojmë të na ndiqni në listën e javës së ardhshme dhe nëse troubador-ët tuaj të preferuar mungojnë në këtë listë, ju ftojmë t’i ndani me ne në komentet tuaja .
Ne kopertine: “train thoughts II” © Eni Turkeshi Photography

Origjinaliteti në muzikën shqiptare : disa shënime – rivizatuar –

15/02/2010

Si çdo i pasionuar pak i sëmure mbas shprehjeve artistike, kam disa mënyra vlerësimi kundrejt çdo forme Arti, qofshin këto filma, piktura apo edhe vizatime nëpër rrugë. Duke u ndalur te muzika, apo te një këngë, nëse duam ti zbërthejmë mund t’a bëjmë pak a shumë duke i ndarë në :
-tekst ( mënyra e së kënduarit )
-ana teknike, pra profesionalizimi i muzikantëve ( mënyra e së kënduarit )
-ndërthurja e këtyre dy elementëve, që në fund të fundit është ura qe i lidh, ndonjëherë e fortë dhe e bukur si mermer, ndonjëherë gati duke u rrëzuar

(more…)

Vetmia e Nick Cave

05/05/2009


Ne 96 Cave nominohet per Best Male nga MTV. Kjo me poshte eshte letra e plote e shpjegimit per mosparaqitjen e tij ne mbremjen e shperndarjes. Eshte nje dokument i jashtezakonshem per te kuptuar nje artist dhe menyren se si ky e koncepton muziken qe j’ua keshillojme te gjitheve.

(more…)

Maj 2009 ne Tirana Calling

02/05/2009
Skena nga In Bruges

Skena nga "In Bruges"

Ja ku jemi, perseri, si ne çdo fillim muaji, ndersa kerkojme te shpjegojme.

S”mund te mos ja dedikojme kete numer punetoreve, atyre qe jetojne akoma ne situate te njejta me 100 vjet, ata heronjte e perditshme te cilet nuk i shikojme tek shitemi te Blloku. Per kete arsye dje vume nje poezi madheshtore te Bertolt Brecht.

(more…)

Dig, Lazarus, Dig!!! dhe rikthimi i King Ink

15/03/2009
dig

Për të gjithë ata që u intereson akoma : Nick Cave është gjallë dhe mbas dy a tre albumesh kshu-kshu është kthyer ai i një kohe, ai i The firstborn is dead dhe i The Good Son.

(more…)