Posts Tagged ‘Marks Karl’

Filozofia dhe futbolli, futbolli dhe filozofia, filozolli

26/05/2011

nga Mr. Tambourine Boy

Filozofet, deri tani, jane perjekur per te shpjeguar boten, tani ka ardhur koha per ta ndryshuar, e do jeni ju ata qe do e ndryshoni, me aq sa dini, fundja po lozni nshpi . Kjo ishte ideja e Marksit me pak fjale. Me thene te drejten pjesen e tij arriti ta bente me mire se askush tjeter, pra ;  u jepte rendesi te rinjeve , ishte karizmatik, perdorte gjithnje taktika intrigante, per te ndeshja e pare  ishte shume me e rendesishme se ajo e kthimit. Skema e tij, 4-4-2-shi, rezultoj atehere dhe ka rezultuar fitmitare ne shume raste. Shembull: me u mbush mendjen rusve dhe kinezve qe duhet luajtur ne mbrojtje s’ka qene e kollajte. Eshte si me i mbush mendjen Boltit se s’ka per ta zene kurre breshken. (more…)