Posts Tagged ‘letersia shqiptare’

Me Jetue

23/07/2012

Nga Ali Podrimja

Tim bir, Lumit
Erdhe në jetë
Nuk ka më nevojë për kuje, lutje (more…)

Perimetri kulturor i rrethit vicioz

24/08/2011

nga Agron TUFA

shfaqur te gazeta Start, senjaluar nga Xhibi
Qeveria e së djathtës në pushtet dhe veçanërisht PD-ja nuk kanë bërë deri më tash ndonjë përpjekje të dukshme, që të tregonte qartazi vullnetin për t’u integruar në strukturat kulturore europiane. Ajo mungesë vizioni për të cilën qe kritikuar pushteti i mëparshëm socialist (mungesa e platformave, masterplaneve, mungesa e prezencës së kulturës shqiptare në aktivitetet më të rëndësishme europiane, buxheti i vogël, qasja e mirëmenduar për të shpëtuar aspekte të rrezikuara të kulturës etj), duket se është bërë pengesa e vetme për vendosjen e një rezonance me strukturat kulturore në rajon dhe BE. (more…)