Posts Tagged ‘lediona kasapi’

Henry Moore

01/01/2014

Idiots-Everywhere

Nga: Lediona Kasapi

Henry Moore, një ciceron hallexhi…dhe një majmun me kostum.

Një si punë bonusi. Tre në një. (more…)

Regjisorë “Beat”…

01/01/2014

5559487913_b1ac3be825_z

Nga: Lediona Kasapi

Autorët e “beat generatin”, të njohur gjerësisht për stilin e tyre unik jo vetëm në të shkruar, por edhe në të jetuar, kanë inspiruar shumë krijues të mëvonshëm. Shthurje, halucinogjene dhe dije. Tre gjëra që rrallë herë qëndrojnë bashkë  në të njëjtën “bashkësi”. (more…)

Në pritje të “Tom à la ferme” nga Xavier Dolan

15/08/2013

tom-at-the-farm-poster

Nga: Lediona Kasapi

Pas tre dramave “Je tue ma mere”, “Les amours imaginaires” dhe “Laurence Anyways”, Xavier Dolan do të prezantohet në Festivalin e 70-të të Venecias me një thriller psikologjik. Pas tre premierave në Kanë, filmi i tij i ardhshëm do të debutojë në Venecia. Tashmë filmi është renditur zyrtarisht mes filmave brenda konkurimit për 2013. (more…)

Një tribut për Pier Paolo Pasolinin

30/07/2013

Image

Nga: Lediona Kasapi

Abel Ferrara e bën si burrat. E ka përmendur shumë herë se Pier Paolo Pasolini ka qenë një nga figurat më frymëzuese për punët e tij, kështu që vendos t’i dedikojë një film. (more…)