Posts Tagged ‘jeff buckley’

Muzikë n’kub (7) Troubador

24/04/2011

Vodpod videos no longer available.

Këtë javë ju sjellim një listë paksa të gjatë (ndjesë!), me 21 këngë nga disa këngëtarë/këngë-shkrues/tekst-shkrues, domethënë kantautorë (nuk e shmang dot përdorimin e këtij termi sado që nuk më pëlqen). Përzgjedhja e këngëve për secilin prej tyre nuk mbart qëllimin e përfaqësimit me këngën më të bukur, pasi kjo gjë është e pamundur. Tek ata rikthehemi gjithmonë dhe po ata na kujtojnë se cfare do të thotë talent dhe dashuri për muzikën!
Në rast se pyesni se ku janë zërat femërore, ju ftojmë të na ndiqni në listën e javës së ardhshme dhe nëse troubador-ët tuaj të preferuar mungojnë në këtë listë, ju ftojmë t’i ndani me ne në komentet tuaja .
Ne kopertine: “train thoughts II” © Eni Turkeshi Photography

5 këngë për festat – So this is Christmas –

25/12/2010

Bad Santa

nga Darien:
The Pogues and Kirsty MacColl, Fairtale of New York
Në mos më e bukura, ajo më e prekshmja. Një prostitutë dhe një i pashtëpi që takohen gati rastësisht në rrugën me deborë. You´re a bum, you´re a punk, You´re an old slut on junk…Happy Christmas your arse I pray god it´s our last.

(more…)

Alban Skenderaj – Melody dhe ftese per te riprovuar

19/04/2009

Deri ne nje fare pike, Skenderaj ka qene nje perralle e bukur, nga ato me happy end. Televizori i madh nga Tirana, talenti  nga rrethet, triunfi e kontrata diskografike, nje sukses sa i shpejte aq edhe marramendes.

(more…)