Posts Tagged ‘greqi’

Lufta e vitit 1854

15/01/2010

Arta

nga L. Gerveshi

Kur shpërtheu lufta e Krimesë, shumë grekë menduan se ishte një mundësi e mirë për të organizuar një luftë në tokat e Çamërisë dhe Thesalisë, me qëllim që ato të bëheshin pjesë e shtetit grek. Edhe pse shteti grek nën presionin anglez e francez, ishte neutral, një numër kryengritjesh u organizuan në Epir, Thesali, Kretë me ndihmën e segmenteve të shtetit grek. (more…)

Shqiperia ne Euro Vision 2009

27/05/2009


Pas votimit perpara mijera veteve ne Arenen Olimpike te Moskes , ishte Alexander Rybak nga Norvegjia ai qe arriti te fitonte numrin me te madh te votave dhe si rrjedhim edhe te drejten e organizimit te Euro Vision per 2010 ne Norvegji.

(more…)