Posts Tagged ‘genc salihu’

A narration of the seven year cycle

17/01/2010

nga Genc Salihu

for Charles Bukowski, with care.

At six, I started climbing

Trees; I had discovered dreams

And was hiding pictures in

Broken walls to see if they’d

Last the winter, and test my

Memory. I wanted a guitar,

(more…)

Interviste me Genc Salihun ( Cute Babulja )

12/05/2009

Zeri dhe ideja mbas grupit Cute Babulja, nder projektet me interesante ne Shqiperi per te cilet kemi folur edhe here te tjera.  Nje interviste ndoshta me e gjate se sa mendonim, e detyrimisht, edhe me interesante per te kuptuar artistin ne shekullin e 21, artistin ne Shqiperine dhe projektet e reja.

Dicka per veten tende?
Ditëlindja: 14 Korrik 1981. Vendlindja: Prishtinë. Shkollimi: Muzikë, audio produkcion. Horoskopi: Gaforre. Orientimi seksual: socialist-anarkist.

Cfare ndihet Genc Salihu? Eshte kengetar, poet, shkrimtar?
Nuk e di, nuk e kam pyet. Herën e fundit kur e patëm llafin, tha se ndihet klaustrofobik dhe kompetent. E shfrytëzoj rastin ta përshëndes.

(more…)

Maj 2009 ne Tirana Calling

02/05/2009
Skena nga In Bruges

Skena nga "In Bruges"

Ja ku jemi, perseri, si ne çdo fillim muaji, ndersa kerkojme te shpjegojme.

S”mund te mos ja dedikojme kete numer punetoreve, atyre qe jetojne akoma ne situate te njejta me 100 vjet, ata heronjte e perditshme te cilet nuk i shikojme tek shitemi te Blloku. Per kete arsye dje vume nje poezi madheshtore te Bertolt Brecht.

(more…)