Posts Tagged ‘filma’

Regjisorë “Beat”…

01/01/2014

5559487913_b1ac3be825_z

Nga: Lediona Kasapi

Autorët e “beat generatin”, të njohur gjerësisht për stilin e tyre unik jo vetëm në të shkruar, por edhe në të jetuar, kanë inspiruar shumë krijues të mëvonshëm. Shthurje, halucinogjene dhe dije. Tre gjëra që rrallë herë qëndrojnë bashkë  në të njëjtën “bashkësi”. (more…)

Në pritje të “Tom à la ferme” nga Xavier Dolan

15/08/2013

tom-at-the-farm-poster

Nga: Lediona Kasapi

Pas tre dramave “Je tue ma mere”, “Les amours imaginaires” dhe “Laurence Anyways”, Xavier Dolan do të prezantohet në Festivalin e 70-të të Venecias me një thriller psikologjik. Pas tre premierave në Kanë, filmi i tij i ardhshëm do të debutojë në Venecia. Tashmë filmi është renditur zyrtarisht mes filmave brenda konkurimit për 2013. (more…)

Dhjetë filmat thriller më të mirë sipas IMDB

04/09/2009
1. 9,1 The Godfather (1972) 363.719
2. 9,0 The Godfather: Part II (1974) 212.658
3. 8,9 Pulp Fiction (1994) 362.496
4. 8,8 The Dark Knight (2008) 389.410
5. 8,8 Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) 246.795
6. 8,7 Rear Window (1954) 104.080
7. 8,7 Cidade de Deus (2002) 140.678
8. 8,7 Fight Club (1999) 329.145
9. 8,7 Psycho (1960) 125.516
10. 8,7 The Usual Suspects (1995) 237.543

10 filmat aksion me te bukur sipas IMDB

30/04/2009

 

 

1.        Il buono, il brutto, il cattivo. (1966)
2.        The Dark Knight (2008)
3.        Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)
4.        Shichinin no samurai (1954)
5.        Star Wars (1977)
6.        The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
7.        C’era una volta il West (1968)
8.        Raiders of the Lost Ark (1981)
9.        The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
10.        Fight Club (1999)