Posts Tagged ‘enkelejd lamaj’

Këtë herë më quajnë Emi

02/02/2013

Emi-TC

Këtë herë më quajnë Emi. Emi është emër vajze. Unë jam një vajzë.

(more…)

Një djalë dhe një vajzë

14/08/2012


Njohja e saj me Mirin nuk ishte e rastësishme. Për të. Së pari sepse ajo nuk besonte tek rastësia dhe, së dyti (këtë do ta merrte vesh vetëm mbasi të lidhte shoqëri me të), ashtu si babai i saj, edhe babai i Mirit e kishte gjetur atë kabinë pikërisht në momentet e fundit dhe as Miri – njësoj si ajo – nuk kishte qenë aspak entuziast për atë vend. Divjaka ishte e famshme për luftën me mushkonjat, që çdo pushues ishte i detyruar të bënte. Por ja që në plazhin e Divjakës, përveç mushkonjave, ata gjetën edhe njëri – tjetrin.

(more…)

Intervistë me Enkelejd Lamaj

16/01/2012

Në një intervistë nga Drita Klosi për “KLOSI News”, Enkelejdi flet për botimet, kontaktet e para me letërsinë, kritikën dhe çmimet letrare, mënyrat e ndjekjes së letërsisë dhe të tjera.

(more…)

Kërcimi i parë – Tregim

09/11/2011

(more…)

Libri i bardhë nga Enkelejd LAMAJ

25/06/2011

Them se Enkelejdi nuk ka nevojë për asnjë prezantim. Kush e ka lexuar Tirana Calling këto vitet e fundit ( ah, faleminderit ) me siguri ka lexuar edhe artikujt e tij. Më së shumti tregime thriller apo horror. Shumë prej tyre janë pritur mirë nga lexuesit e këtij siti e për këtë më bëhet vërtet qejfi. Letërsia që shkruan Enkelejdi njihet pak në atdhe, dhe kam pasur gjithmonë frikën se, si çdo gjë e re, do refuzohej a do anashkalohej nga lexuesit tanë. Për fat të mirë nuk ka qënë kështu, e besoj se meritën më të madh e ka vetë Enkelejdi. Di të shkruajë, di të tregojë një histori ashtu si duhet trguar. Nëse lexuesi lexon paragrafin e parë, me siguri do shkojë deri te rreshti i fundit. Kush e ka lexuar këtu mund ta konfermojë. (more…)

Dy vjet më vonë

09/03/2011

nga Francesco Guccini

La verità

La voce triste del silenzio abbraccia gli angoli del tempo,
si è fatto giorno, ed è già sera e dove è andata primavera?
I camions corrono lontani, mi tengon fermo le tue mani.
Le fughe sono ormai finite sulle autostrade ormai ingiallite,
risate a vuoto si sono spente sui visi noti della gente.
Le frasi storiche son dette, le mani nobili son strette,
la mia canzone è morta già, qualcuno forse ascolterà
cercando assieme a me la verità… (more…)

DORA E DJATHTË

07/10/2010

Nuk e kisha menduar ndonjëherë se, një ditë, do shkruaja vërtet. Që të shkruash duhet të lexosh dhe unë nuk mendoja se një ditë do kisha guximin e duhur të prekja një libër me dorë. As që mund ta imagjinoja se, një ditë, unë do mund të shfletoja fletët e një libri, se do mund ta lexoja; se një ditë do i shikoja librat për atë që ishin në të vërtetë: libra. Por kjo ndodhte përpara se të zbuloja dorën time të djathtë.

(more…)

Honi i Natës

02/07/2010

Ky është Honi i Natës dhe mbyllet vetëm në mëngjes, kur njerëzit nuk kanë më nevojë për të fjetur.

(more…)

Dhjetori në Tirana Calling

01/12/2009

The Zen Circus

Here we are, again, born to be princes of the universe.
Mungojnë muajt e Tetorit Nëntorit me te cilët s’kam mundur të merrem për një arsye sa të thjeshtë aq edhe banale : më kanë vjedhur kompjuterin ( r*** ku ti ketë ai që e ka marrë)

(more…)

Adhuruesi i fishekzjarrëve

02/09/2009

fytyratjeterenates

ADHURUESI I FISHEKZJARRËVE

(more…)

Diçka atje jashtë

17/08/2009

dicka atje jashte

*NJË DITË E ZAKONSHME, ORA 14.30

Tedi ngriti turirin prej dëborës, lehu dy herë dhe pastaj u turr përpara si një shigjetë.

«Ç’dreqin pati ky, mo?» ia priti Keli.

Luli kaloi çiften nga njëri sup në tjetrin. «Me siguri që do ketë ndjer ndoi lepur. Shkojmë.»

Dy burrat u nisën mbas qenit. S’bënë as një duzinë hapash, kur Tedi lëshoi një hungërimë të mbytur, sikur dikush ta kishte zënë prej gushe.

E pastaj: asgjë.

(more…)

Hej Ti!

13/08/2009

HEJ TI

…po, po, me ty e kam.

(more…)

…Çast!

31/07/2009
* * *
Çast” m. sh.
2. Kohë e shkurtër, në të cilën ndodh ose kryhet diçka; rrethanë e përkohshme, që ka ndonjë veçori; rast, koha e përshtatshme ose e papërshtatshme për diçka.
Nga (Fjalori Elektronik i Gjuhës Shqipe (FESh)

cast2

(more…)

Çast!…

30/07/2009
* * *
Çast” m. sh.
1. Një periudhë kohe shumë e shkurtër, grimë, imtë, minutë.
Nga (Fjalori Elektronik i Gjuhës Shqipe (FESh)

cast

(more…)

Dua të kem frikë.

07/06/2009

The shinning 

Dua të kem frikë. Dua të kënaqem duke u frikësuar.

Në pamje të parë, kushdo që dëgjon apo lexon këto fjalë, mund të pyesë se si ka mundësi që të duash të kesh frikë? Si ka mundësi të ndiesh kënaqësi nga diçka e këtillë? Dikush mund edhe të pyesë: nuk ke frikë të kënaqesh duke patur frikë?

(more…)