Posts Tagged ‘built to spill’

Muzikë n’kub – ep 9 – Indie

08/05/2011

Vodpod videos no longer available.

Këtë javë në muzikë n’kub do dëgjojmë disa këngë nga grupe që gjatë jetëgjatësisë së tyre kanë bërë muzikë pa kompromise komerciale. Kjo do të thotë që kanë pasur liri totale në krijimtarinë e tyre dhe kanë sjellë tek muzikë-dashësit krijimtari origjinale pa u “censuruar” nga kompanitë muzikore. Muzika “indie” nuk është një zhanër në vetvete por shpeshherë është përdorur (sidomos në vitet 80′ dhe 90′) për të përcaktuar ato grupe muzikore apo artistë të cilët kanë bërë muzikë për hir të vetë muzikës.

Dëgjim të këndshëm!

Në kopertinë:

“Psychedelic winter” © Eni Turkeshi Photography