Posts Tagged ‘bob dylan’

Love Letters to Bob Dylan

05/09/2011

Love Letters to Bob Dylan , Sinéad O’Connor
Dear Bob,

Three questions:

1. Please can I sing “Licence to Kill” with you and Mark Knopfler when you play together in Dublin in October? Infidels is my favorite album ever and I’m quite a good singer. Even if I do say so myself. (more…)

Muzikë n’kub (7) Troubador

24/04/2011

Vodpod videos no longer available.

Këtë javë ju sjellim një listë paksa të gjatë (ndjesë!), me 21 këngë nga disa këngëtarë/këngë-shkrues/tekst-shkrues, domethënë kantautorë (nuk e shmang dot përdorimin e këtij termi sado që nuk më pëlqen). Përzgjedhja e këngëve për secilin prej tyre nuk mbart qëllimin e përfaqësimit me këngën më të bukur, pasi kjo gjë është e pamundur. Tek ata rikthehemi gjithmonë dhe po ata na kujtojnë se cfare do të thotë talent dhe dashuri për muzikën!
Në rast se pyesni se ku janë zërat femërore, ju ftojmë të na ndiqni në listën e javës së ardhshme dhe nëse troubador-ët tuaj të preferuar mungojnë në këtë listë, ju ftojmë t’i ndani me ne në komentet tuaja .
Ne kopertine: “train thoughts II” © Eni Turkeshi Photography

The times they are NOT a-changin’

11/04/2011

Gjatë koncertit të tij të parë në Kinë, Dylan pranon të gjithë urdhërat e Partisë. Heq nga lista e koncertit këngë si Blowin in the wind, The times they are a-changin’ e biles edhe një këngë të pafajshme si Hurricane.

NYT nuk ja fal. Opinioni publik arrin deri te krahasimi me Beyonce që me sa duket paska kënduar per Kadafin.

Në 40 e ca vjet karrierë, asgjë s’ndryshon. Të gjithë pretendojnë të shkruajnë vlerat e Dylan-it, ta marrin me vete në këtë apo atë betejë.

Grupet më të rëndësishem…?

16/01/2011

nga Xixëllonja

Vleresimi i muzikes varet nga bagazhi i gjithsecilit, dy njerez qe kane njohje pak a shume te ngjashme kane tendence te kene dhe opinione te ngjashme. Nje njeri qe degjon pak do kete opinione te ndryshme me nje qe degjon me shume, dhe pse sasia nuk eshte gjithmone vendimtare, por mjafton qe te degjojne dhe lloje te ndryshme. Pra pelqimi varet nga njohja e secilit, jo vetem nga muzika qe ne vetvete nuk eshte gje tjeter vec stimulimi nepermjet dridhjeve te qarqeve cerebrale. Sa me shume njohje kemi aq me shume mundesi ka te kemi nje opinion te pavarur dhe anasjelltas te varur e influencuar nga publiciteti i shtepive diskografike. Gjene me te rendesishme ne historine e muzikes per mua e ka luajtur shkrija midis konvencionales e risise. Ok cdo gje eshte konvencionale me dicka qe ka ekzistuar me pare, dhe jo cdo gje e re mund te perbeje nje risi por kur keto dy gjera shkrihen bashke ndodh dicka shkaterruese, dicka e papare, lind nje forme e re shprehese qe materializohet ne gjuhe komunikimi. Ky them eshte revolucioni ne muzike. (more…)

Nuk është errësuar akoma

28/01/2010

nga Bob Dylan 

 
 
 
Hijet po bien
Dhe kam qënë këtu gjith ditën
Shumë vapë është për të fjetur
Dhe koha përtej ikën (more…)

“The Velvet Underground”: punk-roku që zbuloi fjalën

10/06/2009

Reed, Morrison, Cale poshte : Nico, Tucker

nga Post Spleen

Ekziston një shprehje e famshme për “the Velvet Underground”. Shprehje që rrëfen në një fjali atë që ky grup arriti të përcillte e të shkaktonte me jehonën që ende sot merr e jep forma të rok-punk-ut. Aj që thuhet është se vetëm 100 njerëz i kanë dëgjuar këngët e “the Velvet Underground”, por të 100 këta njerëz krijuan grupet e tyre muzikore si pasojë. Siç ka thënë David Bowie “Natyra e teksteve të Reeds deri më sot ka qenë e panjohur për rokun…ai na ka dhënë ne rrugën dhe panoramën, e ne vetëm sa kemi vendosur aty njerëzit”. (more…)

10 albumet me te mire sipas revistes Rolling Stones

25/04/2009

(more…)

Kthimi i atij qe nuk ka ikur kurre : Bob Dylan

17/03/2009

Lajmi, edhe pse jane me shume zera korridori, eshte nga ata qe nuk mund te injorohet : Bob Dylan po pergatit nje album te ri dhe..degjoni degjoni, teorikisht do jete nje album i perqendruar mbi Dashurine.

(more…)