Posts Tagged ‘big brother’

Patetikja te “1984” e te “I huaji”

28/06/2010

Pata folur, para ca kohe, për mediokritetin e disa veprave të famshme, respektivisht, 1984 dhe I huaji. Në mungese kohe s’kam pasur kohe të sqaroj më mirë së çfarë doja të thoja, deri më sot. Shyqyr Z-tit, është e dielë dhe mund të shpall bindjet e mia.

(more…)

Shënime për një anti artikull

22/03/2010

Television Children Dead

1 – Çfarë ka ndodhur?
[ Big Brother, Klodi–> protestë Lezha -> reagimet e “intelektualëve” ( përdor fjalën intelektual derisa të gjesh një më të mirë ) shqiptarë –> ku kanë gabuar (gati) të gjithë këta
1-a) te masakrimi i kotë i lezhjanëve

(more…)

Big bradher Ëllbenja, mejd in Ëllbenja

06/02/2010

Nëse artikulli ju pëlqen ndajeni me miqtë tuaj në Facebook

“Big brother” si një filozofi kuruese!

21/08/2009

Big Brother Albania

Nga Dr.Përparim Kabo

Fenomeni i formatit televiziv Big Brother është zgjeruar në një gjeografi kontinentale dhe i mediatizuar brenda funksionit, shpërfaq sot kontaktin më të gjërë dhe më të ndjekur të shoqërisë me vetveten, të komunitetit me vetdijen, me përgjegjësinë dhe detyrimin e vetkurimit.Për të dytin vit ne jemi pjesë aktive.

(more…)

Vëllezërit e mëdhenj në shekullin e sotëm.

12/08/2009

Ndoshta Orwell  gabohej. Apo ndoshta Orwell ishte shumë optimist.
George Orwell. Shkrimtar anglez. Antikomunist, apo anti-totalarist më mirë. Bashkë me viktimat dhe kufinjtë, lufta e dytë boterore na lë edhe ca libra të medhenj. Dy mbi të gjithë “ 1984” dhe “ Ferma e kafshëve.”

(more…)

Ide serioze qe ndryshojne atdheun

28/05/2009
Noam Chomsky

Noam Chomsky

I nxitur nga rinia qe shikoj rruges, dhe i neveritur nga Big Brother – jo nga ata qe jane brenda, qe deri diku mund ti percaktojme “intelektualet e kombit” –  po  nga ata qe jane jashte e qe nuk i shohim, edhe Tirana Calling propozon idete e saj per te permiresuar rinine shqiptare. Mos me shikoni keq. Fevziu po shkruan faqe televizive te turpshme me kete argoment. Pse Fevziu po e ne jo?

(more…)