Posts Tagged ‘Arcade Fire’

Arcade Fire në Bologna ( MTV, what have you done to me? )

29/09/2010

The Suburbs ishte padyshim albumi më i pritur i vitit e tashmë – e them më një farë keqardhje – jo vetëm për botën indie.

Që kur AF zbuluan që këngët e para që po shkruanin për albumin e ri kishin te bënin me fëmijërinë e me lagjen, vendosen që të bënin edhe koncept albumin e pare.  The Suburbs është deri diku i tillë, duke qënë se këngët janë të lidhura deri në një fare pike. Nuk është The Wall, kjo jo. Po, natyrisht, ka një temë të përbashkët : e kaluara, por të gjitha këngët e të gjithë botës flasin për te kaluarën. E pastaj, parajsa e humbur, siç do thoshte Milton.

(more…)

Arcade Fire ; The Suburbs e ata që duan të presin…

23/09/2010

nga Xixëllonja

Ka dicka të përbashkët  tek ‘disa’ albume të reja që shkarkoj, blej. S’më ndodh me dicka dosido. E kjo është pritja dhe dëgjimi! Pritja deri sa të dalin është baraz me dëshirën, dëgjimi është baraz me prekjen.  Nuk di nëse për të tjerët është kështu por unë s’dua të pres vetëm kështu filloj që përpara ti ngjis sëmundjen dhe te tjerëve, nëse se dinë as që ekziston, i infektoj 🙂

(more…)

Mbi muzikën – përsëri, (mbi mitizime, keqkuptime, gabime, (shkruajtur pa lidhje logjike))

08/03/2010

L.Z

Mbi muzikën  – përsëri (1)
It’s only rock’n’roll but I like it.
________________________________________
Si reagim kunder kësaj

Patëm folur pak për mediokritetin që na ka pushtuar këto…le të themi këto 120 vitet e fundit edhe, më në veçanti për habinë ( time ) mbi faktin që nuk po na dëgjojnë veshët akoma një album a një skenë të denjë për këtë emër. Jo në kuptimin e muzikë, e as për tekste, një album superior s’është e thënë të jetë perfekt. Një album perfekt është ai që hap një rruge të re në muzikë e arrin të krijoje një rryme që ndiqet. Shembujt që sillen zakonisht janë ata më banalet, Velvet Undergroung&Nico, Highway 61, Nevermind, Storia di un impiegato, Starsailor apo një album i rastësishëm i Beatles, London Calling, Mc 5, Never mind the bollocks… S’po flasim për albume të mire, këtu, secili nga këta albume ndoshta është i tille, por jo perfekt ashtu si është bje fjala Grace, Born to run apo Songs of Leonard Cohen. Fuqia e këtyre albumeve është fakti që kanë krijuar rryme. Kushdo që i ka dëgjuar ka krijuar një band.
(more…)

Muzika dhe pirateria

04/07/2009

nga Darien Levani

Peshkojmë një artikull të vjetër dhe akoma aktual duke qënë se duhet të flasim per operacionin e Coldplay me albumin live LeftRightLeftRight.

Duken si shekuj por kanë kaluar vetëm pak vite nga dita kur një çun i quajtur Napster ngjit shkallet, arrin katëdrën dhe lexon emrat e fituesve të një trofeu muzikor. Ndërkohë kamerat inkuadrojnë Larsin, batëristi i grupit Metalika që bën sikur po i vjen gjumë dhe hap gojën nga mërzia.

(more…)

Prilli 2009

08/04/2009

Prilli eshte muaji me mizor.
T.S. Eliot

Nje fare pembledhje.
Edhe kete muaj, do flasim per shume gjera, si gjithmone. Perseritet takimi mujor “ Ne rrenjet e muzikes popullore”, nje tentative per te shpjeguar historine e Shqiperise sipas kengeve popullore. Tema e ketij muaji jane nizamet.

(more…)