Posts Tagged ‘alessandro baricco’

SETA

18/02/2013

Nga Alessandro Baricco

Click to access Seta.pdf

Pa gjak

26/11/2010

nga Alessandro Baricco

– Pa shikohuni, ju dukeni njeri normal, me një pallto të përdorur dhe kur hiqni syzet i vendosni me kujdes në mbajtësen e tyre gri. Pastroni gojën para se të pini, xhamat e kioskës suaj ndrisin, para se të kaloni rrugën vështroni majtas e djathtas, ju jeni një njeri normal. E megjithë këtë keni parë tim vëlla të vdesë pa asnjë arsye, një fëmijë me një pushkë në duar, vetëm një breshëri, ju ishit atje, e nuk bëtë asgjë, ishit njëzet vjec zot i madh, nuk ishit një plak i mbaruar, ishit një djalë njëzetvjecar e prapë nuk bëtë asgjë, më bëni një nder? Më shpjegoni si është e mundur? Gjeni dot një mënyrë të më shpjegoni si ndodhi një gjë e tillë? Ky nuk është makthi i një të sëmure, ka ndodhur vërtet, më thoni si është e mundur?

(more…)