Archive for the ‘Foto’ Category

Puthja e famshme, identifikohen protagonistët

31/05/2012

https://tiranacalling.files.wordpress.com/2012/05/article-2138126-12df065b000005dc-158_636x370.jpg

Fotografia e bere nga Alfred Eisenstaedt ne vitin 1945 ne sheshin Times Square ne New York u be nje nga simbolet e perfundimit te Luftes se Dyte Boterore, po dhe e celebrimit te fitores me stil alla-amerikançe, ose te pakten ashtu u promovua.  E botuar nga revista amerikane “Life” fotografia u perjetesua duke u publikuar me pas ne mediat e ndryshme anembane botes, por marinari dhe infermierja ngelen anonime per publikun, edhe pasi revista “Life” u perpoq ti identifikoje ata shume vite me vone, ne vitin 1980. (more…)

Opium për popullin

20/05/2012

https://tiranacalling.files.wordpress.com/2012/05/30vlze8.jpg

(kliko mbi foto qe ta shikosh te plote)

Mua thjesht me pelqeu sensi i humorit kur e hasa kete foto rastesisht ne ujrat e internetit shqiptar. Me pas bera nje kerkim ne Google, me shume per te pare nese ishte vertet foto reale apo e photoshop-uar; duket se eshte reale, dhe qenka bere nga studentet gjate protestave te tyre te 1 majit te ketij viti, sepse, pse jo? (more…)

Stonon?

14/04/2012

S’e di se pse sapo pashë këtë rrugë mendova që ka diçka që nuk shkon e që, normalisht, emrat e rrugëve vihen pas vdekjes. Si e mendoni?