PORCILE (1969) nga Pier Paolo Pasolini

by

Përktheu: Renato Kalemi

Fragment i shkëputur nga filmi “Porcile” (1969):

Fshatari: Vajza e vogël, Z. Herdhitze, po thoshte të vërtetën.

Z. Herdhitze: Fjalë për fjalë?

Fshatari: Derrat po hanin një njeri dhe…

Z. Herdhitze: Dhe çfarë?

Fshatari: Ishte vërtet Z. Julian. Por, tashmë…

Z. Herdhitze: Tashmë?

Fshatari: Tashmë derrat po përtypnin copat e fundit të Z. Julian. Njëri kishte një dorë në gojë dhe të tjerët po përpiqeshin t’ia merrnin dhe ta hanin për vete. Ato kafshë të ndyra e hëngrën të tërin.

Z. Herdhitze: Të tërin? As edhe një gisht nuk shpëtuat? Një tufë flokësh?

Fshatari: Jo, asgjë. Asgjë.

Z. Herdhitze: Ata derra e fshinë fare?

Fshatari: Po, zotëri. Po të mos ta kishit parë me sytë tuaj duke ngrënë një burrë, nuk do ta merrnit vesh kurrë se kish ndodhur.

Z. Herdhitze: Nuk mbeti asgjë prej gjëje? Një copë rrobë, një shuall këpuce?

Fshatari: Jo, asgjë.

Z. Herdhitze: Një kopsë?

Fshatari: Hiç, asgjë fare!

Z. Herdhitze: Atëherë, shshshttt, mos i tregoni kujt.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: