Archive for November, 2013

Rreth flamurit…Qelbanix!

28/11/2013

Arti si tepri.

25/11/2013

Interviste me  Toni Negrin e vitit 1988

Përktheu: Alfred Bushi

Gian Marco Montesano: A ekziston ende sot mundësia për ta përcaktuar artin në ndonjë menyrë objektive? Dallim, funksion, tepri, me pak fjalë, çfarë është arti?

Toni Negri: Kam menduar gjithmonë se arti është prodhim, prodhim qenieje. Kur riorganizon lëndët përreth një pritjeje, pritje e diçkaje të hapur, arti shfaqet si ndodhi e papritur dhe e re. Në këtë kuptim, arti nuk është një dallim ( differenza), por tepri.

GMM:  “Sistemi i artit” në ditët e sotme duket se pasqyron  më tepër tregun sesa normat etike. (more…)

Letërsia e nëndheshme

24/11/2013

(more…)

Rrëfimi i gomarit

19/11/2013

 

 

donkey1

 

Nga (Hamdi) Erjon Muça

 

Po më sheh? Të duket e çuditëshme që edhe unë meditoj?

Unë e di përse habitesh! Për ty është e pamendueshme që një qenje me një pamje kaq qesharake, sa e imja të arrijë të mendojë e aq më shumë të meditojë.

(more…)

Jashtë sezonit

14/11/2013

Pranë stendës së botimeve Buzuku, përgjatë këtyre ditëve të Panairit të Librit ,Tiranë 2013

“Pendimi i Mihail Zolait” (Fragment)

13/11/2013

grisi

Nga: Griselda Qosja

Prej dy javësh nuk ndjehem mirë. As nuk mund të ulem e të shkruaj më. Ibrahimi sërish nuk dëgjon të më ndihmojë. Tani jo vetëm sepse nuk do të ngatërrohet, por sepse i ngjan budallallëk. (more…)

Edhé

13/11/2013

 nga Kozi Nasi

Dhe jeta,
kjo e vetmja
që më ndjell e më thith
skutash e caqesh ku arrij pa frikë;

dhe drama,
kjo e papërtuara e kudondodhur
që xheloze për lirinë time
më mbërthen fyti e s’më lë të marr frymë;

dhe lumturia,
kjo zanë tin’zare, aspak e fisme
që kënaqet vetëm kur më gënjen me stërpika syve; (more…)

The Aliçka Problem: “Periudhat e çuditshme te jetës tonë duhet të zgjasin përgjithmonë”

08/11/2013

“Slowly will cover us
The soft dirt of this world”

Për të shkarkuar albumin e fundit “Best Music” klikoni këtu : http://thealickaproblem.bandcamp.com/.

Nga Alfred Bushi

(more…)