Archive for March, 2013

Dreamless

30/03/2013

halebopp

nga Lulian KODRA

“You’re not staying in a hotel room,” said my brother at some point during the funeral service. “We’ll set you guys up in mom’s bedroom.” (more…)

Gjeniu i asfiksuar nga miti mbi kalë!

25/03/2013

(Refleksion mbi veprën “Kryqtari i Fundit” të Virgjil Kules)

Nga (Hamdi) Erjon Muça

Kopertina-e-monografise-640x1024

Kontaktin e parë me veprën e z Virgjil Kule, e pata nëpërmjet medias vizive: nga një intervistë e dhënë për një rubrikë prestigjoze në një televizion mjaft prestigjioz. Mendimi parë që më shkrepi në kokë, (lexuesi duhet të më falë për sinqeritetin tim te tepruar) ishte ky:

(more…)

The History Teacher

21/03/2013

clock (1)

nga Lulian KODRA
It happened a long time ago and it all happened very fast. (more…)

Edukata qytetare per klasen e X: rocku është pornografi, dhunë, është kriminale…

19/03/2013

Libër shkollor

Ky është teksti që u shpjegon fëmijëve të klasës së dhjetë Edukatën Qytetare në Kosovë.

2pigeons

16/03/2013

Turtullesche

Mesazhi i mikut

12/03/2013

Figure painting, small oil on canvas, male figure. Man Reclining on Sofa. by Lynn Hutchins Haney Oil ~ 9 x 12

Nga Renato Kalemi

Mëngjeset e mia janë gjithmonë të vështira. Ca pse përtoj të ngrihem nga shtrati, e ca pse më mungon arsyeja për t’u ngritur. Si i papunë që jam, më pëlqen të vërdallosem gjithë ditën në shtëpi, pa bërë gjë prej gjëje. (more…)

Filmi që duhet të shikoni: Our Idiot Brother

11/03/2013

 

Doja t’ju këshilloja një film, quhet Our Idiot Brother e mund ta gjeni të plotë edhe në Youtube. Protagonisti del nga burgu dhe transferohet pranë motrave. Është si të imagjinoni The Big Lebowski që transferohet pranë familjes Teenebaum. (more…)

Si të kesh të ftuar interesant e të flasësh për gjëra të tjera

08/03/2013

Jesu krishti 40 vjeç / Rrugetimi i meshires

05/03/2013

 

nga Dorian ISAI

E keni menduar ndonjehere se çfare do te kishte ndodhur me jeten e Jezu Krishtit sikur ai mos te kishte vdekur 33 por 40 vjeç dhe keto 7 vite ti kishte kaluar ne harmoni te plote me vehten sikur kaloi gjithe jeten e tij;çfare do te kishte bere?! (more…)

Brisku i Berberit

01/03/2013

nga Flurans Ilia

..duke zhytur furçën e rrojës thellë e më thellë, ai filloi të përgatisë shkumën. Shkumën aromëmirë të rrojës. Shkumën që rrafshon gjer në rrëzë të mishit, qimet që harbohen cipës së fytyrave tona. Shkumën që i paraprin briskut që, shpërfaq hapësirën e të sipërfaqshmes. Briskut të berberit. Briskut që i paraprin pamjes së qashtër të mishit, në fytyrën tonë ; (more…)