Archive for August, 2012

Sheh rrushi rrushin

29/08/2012

https://tiranacalling.files.wordpress.com/2012/05/14vh7vm1.jpg

nga Agim Sulaj

Një akt pa fjalë

18/08/2012

nga Lediana Stillo Paja

Në skenë mbizotëron një gjysëm errësire. Një tog librash janë të hedhura sa andej këndej. Në kuzhinë gjënden dollape të përmbysura dhe cifla pjatash e gotash. Një currilë dheu rrjedh nga lart. Muret janë të plasaritura, pa tavan, më shumë rrënoja ku nuk mund të shkelet. Një gur i madh ndodhet mbi sallonin e pritjes dhe nuk merret vesh nëse është brenda apo jashtë. Pas mureve shihet e njëjta gjë. Gërmadhë kudo.

(more…)

Një djalë dhe një vajzë

14/08/2012


Njohja e saj me Mirin nuk ishte e rastësishme. Për të. Së pari sepse ajo nuk besonte tek rastësia dhe, së dyti (këtë do ta merrte vesh vetëm mbasi të lidhte shoqëri me të), ashtu si babai i saj, edhe babai i Mirit e kishte gjetur atë kabinë pikërisht në momentet e fundit dhe as Miri – njësoj si ajo – nuk kishte qenë aspak entuziast për atë vend. Divjaka ishte e famshme për luftën me mushkonjat, që çdo pushues ishte i detyruar të bënte. Por ja që në plazhin e Divjakës, përveç mushkonjave, ata gjetën edhe njëri – tjetrin.

(more…)

Pussy Riot

06/08/2012

Një libër në kafe

02/08/2012

Tirana Calling Ju fton:

Kur? Të shtunën datë 4 dhe të dielën datë 5 Gusht 2012.

(more…)