Archive for July, 2012

Me Jetue

23/07/2012

Nga Ali Podrimja

Tim bir, Lumit
Erdhe në jetë
Nuk ka më nevojë për kuje, lutje (more…)

Pikëpytje përfundimtare

21/07/2012

Nga Marsel Lela

A mundet njeriu krejt i vetëm

Të dëshmojë hapat e tij

Në pluhurin e rrugës së madhe? (more…)

16/07/2012

Derek Jones

Nga Alter Ego

Dhe tani më vjen në mendje.
Një arsye nuk më lë të çohem i çmendur,
të vij të të gjej.
Largohu kohë, ajo të afrohet, (more…)

Në vend të fjalëve, një pikturë.

11/07/2012

https://tiranacalling.files.wordpress.com/2012/07/most-famous-painting-cafe-terrace-at-night.jpg?w=236

Një nga punimet artistike më të bukura të  Van Gogh.  Pikturë e një kafeneje në Arles të Frances.  Kjo kafene mban emrin e Van Gogh.  Stil unik i të pikturuarit. Kombinim i  ngjyrave të ngrohta dhe thellësisë së perspektivës.

Maska e Kllounit

10/07/2012

Nga Alban Jovani

Sot kam etje për art, për atë ndjesi të ëmbël që di të japë e bukura. Më merr malli dhe për ndjesinë që e kam fshehur.
Kam lindur në fillimet e viteve 90′, një periudhë që na ka ngjitur emrin e një gjenerate të vecantë e cila ka sjellë një brez që ndoshta ka patur me shumë mundësi se brezat para tij. Jam rritur pa pajisje teknologjike, e jeta ime ka qënë e thjeshtë dhe mendja ime ka qënë më e kthjellët dhe e mprehtë. (more…)

Endrra shqiptare njëminëntëqindetëtëdhjetetetë

05/07/2012