Ushtari i panjohur

by

nga Henri T

 

Ushtari i panjohur nuk me tremb
as pushka e tij
hero i vërtet qe frikëson dhe zogjtë
por horoizmi i tij
shpjegohet ndryshe
askush nuk e di shakun
gjithashtu si mund te kishe ndodhur ndryshe
ai qe do te kishte vrare ushtarin e panjohur
do ti kishte vjedhur lavdinë
por ushtari i panjohur
vrau veten dhe ashkush nuk e pranoj si person
por vetem si veprim

njeriu eshte qenie e dhunes
ka detyr te lendoj vetem veteveten

hija leziv, statuja jo.
ushtari, mendon si i pavdekur.
tek kembet e tij shtrihet ne qytet.

dikush i tha
nese humb njeriu mundesine e zhgënjimit
atehere vertet humb i fiturar
kjo fitore e ashper
u tha tek semafori i prishur

e pamundur edhe vetmia u pergjigj ushtari…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: