Archive for June, 2012

Ushtari i panjohur

30/06/2012

nga Henri T

 

Ushtari i panjohur nuk me tremb
as pushka e tij
hero i vërtet qe frikëson dhe zogjtë
por horoizmi i tij (more…)

Clown…

28/06/2012

IMG_0001 (4)

Mbi skenë

25/06/2012

 

nga Igli MARJON

Kurt Vonnegut on the Shapes of Stories

20/06/2012

Nesër

14/06/2012

nga Kozi Nasi

Koka e mbështetur mbi rrethin e timonit i rreshqiti në qendër dhe iu lëshua mbi borinë. E lartë siç ishte e trembi dhe e bëri ta ngrinte rrëmbimthi. Çohu – i tha vetes. Pa asnjë pikë dëshire doli nga makina. Për ato dy hapa drejt derës së apartamentit dhimbja e kokës iu dyfishua prej rripave të çantës së rëndë në sup që i shkeli flokët . Hodhi celësat në sqelmen pranë derës, lëshoi cantën prej supit në tokë dhe shfryu duke ngjeshur shpinën në mur. “Edhe një ditë” mendoi. (more…)

Qe(le)sh

06/06/2012

Ngrije doren, mba qelesh,
buzeqësh o vesh me vesh.

Gjate vizites ne Prishtine ne 1 nentor 2009. Foto nga Hazir Reka.

Former U.S. President Bill Clinton holds an Albanian traditional hat called Plis during his visit to Pristina, November 1, 2009.
Credit: Reuters/Hazir Reka

via reuters.com