1.49 përqindshet

by

Nga 736 kryetare komunash te zgjedhur ne Shqiperi gjate periudhes 2000-2011 vetem 11 prej tyre (1.49%) kane  qene gra (por ama 100% e tyre kane qene femra).

Persa i perket shifrave perfaqsuese te grave ne Kuvend, perqindjet shkojne nga 28% ne periudhen para  permbysjes se sistemit monist (shenuar si viti 1990 tek burimi i te dhenave) tek 5-16% gjate viteve te tranzicionit demokratik.

Ndersa kur fjen puna tek arsimi situata eshte krejt ndryshe, femrat qendrojne qartesisht siper, si tendence dhe si perqindje.

Bie ne sy dhe rritja e numrit te studenteve ne pergjithesi qe prej vitit 2003.

via “Open Data Albania” (1, 2 & 3) kontribuar nga Dhurata Milori dhe Blerta Zilja, kuptohet pervec fotos te çobaneshës ne krye te artikullit 

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: