Archive for April, 2012

Music for Airports liner notes

30/04/2012

Brian Eno

These are the liner notes from the initial American release of Brian Eno’s “Music for Airports / Ambient 1”, PVC 7908 (AMB 001)

AMBIENT MUSIC

The concept of music designed specifically as a background feature in the environment was pioneered by Muzak Inc. in the fifties, and has since come to be known generically by the term Muzak. The connotations that this term carries are those particularly associated with the kind of material that Muzak Inc. produces – familiar tunes arranged and orchestrated in a lightweight and derivative manner. Understandably, this has led most discerning listeners (and most composers) to dismiss entirely the concept of environmental music as an idea worthy of attention.

(more…)

Autokinema

29/04/2012

http://i43.tinypic.com/2ihbl9g.jpg

Gjirokastër, vitet ’80

nga Only Tradition ne flickr

Slow motion for me

28/04/2012

Thus can my love excuse the slow offence
Of my dull bearer when from thee I speed:
From where thou art why should I haste me thence?
Till I return, of posting is no need.

“We are always getting ready to live but never living.”

~ Ralph Waldo Emerson ~

Video eshte xhiruar me 1000 pamje (frames) per sekonde. Kercimtret jane Marina Kanno dhe Giacomo Bevilaqua. Vargjet jane pjese e sonetit 51 te Sir Xhaxhi Shekspirit.

Në përkujtim të Ardian Klosit

28/04/2012

Immagine

Përprapësi arsimore dhe shëndetsore

28/04/2012

Shqipëria është ndër vendet e fundit në rajon për përqindjen e buxhetit të arsimit kundrejt PBB-së (Prodhimit të Brendshëm Bruto). Ajo lë pas  vetëm Turqinë, ndërkohë që është shumë larg mesatares së BE-së. (more…)

Evgjitja shtohet me fotoshop

25/04/2012

Shkolla ilustron harmoninë sociale në albumin e fundvitit

Tiranë – Në frymën e bashkëpunimit dhe harmonisë mes shtresave sociale e grupimeve të ndryshme etno-kulturore të nxënësve të shkollës 9 vjeçare “27 gushti” në kryeqytetin shqiptar, një fëmijë rom u shtua me fotoshop në grupin e disa nxënësve të bardhë të klasës së pestë, me rastin e afrimit të mbylljes së vitit shkollor. (more…)

1.49 përqindshet

24/04/2012

Nga 736 kryetare komunash te zgjedhur ne Shqiperi gjate periudhes 2000-2011 vetem 11 prej tyre (1.49%) kane  qene gra (por ama 100% e tyre kane qene femra). (more…)

Me krahë

23/04/2012

https://i1.wp.com/i43.tinypic.com/9kyob9.jpg

nga Agim Sulaj

Shoku-miku Al Pacino

22/04/2012

“Një nga shokët e mi, me të cilin kam nderin të them që jam në shoqërinë e tij, është Al Pacino dhe vajza e tij Julie. Ai është një njeri me një thjeshtësi të jashtëzakonshme dhe kur shikon njerëz të tillë e kupton që nuk është vendi ku jeton, por është karakteri që ke dhe njerëzit që të rrethojnë. Ai ka jetuar gjithë jetën e tij këtu dhe nuk ka asnjë qelizë fallco në trup. Kjo është arsyeja pse unë kam ndërmend të jetoj jetën time nëpër Shqipëri, Kosovë, e të jem sa më e vërtetë.”

– Bleona Qereti

citati nga balkanweb.com

Xhorxh Klunei apo George Clooney?

21/04/2012

nga Denor MARKU

Ndodh çdo ditë të lexojmë nëpër titujt kryesorë të gazetave shqiptare apo faqeve të ndryshme informative online, emra personazhesh të huaj krejtësisht të shqipëruar. Mund të lexojmë Stiv Xhobs, Xhorxh Klunei, Sharliz Teron apo Anxhelina Xholi. Nuk dihet nëse kjo është një rregull e drejtshkrimit, apo janë gazetarët tonë që bëjnë sipas qejfit të tyre. (more…)

Tlidhtetetë

21/04/2012

Megjithë kritikat dhe kundërshtimet kundër hapjes së Institucioneve Jo Publike të Arsimit të Lartë (IJPAL), universiteti i parë privat u licensua në vitin 2003. Në tre vitet e para, numri i tyre ishte shumë i kufizuar, por pas vitit 2006 ky treg mori zhvillim të menjëhershëm. Kërkesa gjithmonë e më e lartë për edukim e bëri shumë të lehtë lindjen dhe mbijetesën e IJPAL-ve. (more…)

Drekë në katin e 69-të

20/04/2012

https://i2.wp.com/i41.tinypic.com/w9wtap.jpg

Fotografia eshte bere nga Charles C. Ebbets ne 29 shtator 1932 ne katin e 69-te, teksa ndertohej godina RCA ne Nju Jork. Per me teper kliko tek i gjithedituri Wiki.

Një për të gjithë dhe…

19/04/2012

https://i1.wp.com/i39.tinypic.com/2uy0h1w.jpg

nga Agim Sulaj

Richey Edwards

17/04/2012

Richey Edwards, 22 dhjetor 1967 - 1 shkurt 1995 (?)

Duke ridëgjuar Generation Terrorists.

Richey Edwards ka qënë një muzikant britanik, kitarist dhe poet i Manic Street Preachers. Një farë Cobain britanik.
Në një intervistë tashmë legjendare me New Musical Express, mbasi gazetari shprehu dyshime mbi vërtetësinë e Maniacs, Ritichie nxorri një brisk dhe shkruajti në krah 4 Real për te provuar se sa e se si e ndjente muzikën.

(more…)

Attila The Stockbroker – I’ll see you in Tirana

16/04/2012

Don’t want to spend a fortnight on the Costa del Sol!
Don’t want to go to Bognor Regis its a plague ridden hole! (more…)

Të betohem, për Zotin!

16/04/2012

nga Eljan TANINI

Në vegjëli, skulptura e rrahjes së një zemre drejt asaj që nuk e njeh, tashmë u bë! Që në kohën e endjes së panjohur për atë që e rrethon, mëson të mirat dhe virtytin. (more…)

Letra e një të dënuari me vdekje…

15/04/2012

nga Albi Dardan Xhunga

Gjatë asaj kohe më mungonin shumë librat. Mund të paguaje një polic për të të sjellë fshehurazi një radio të vockël dore me të cilën mund ta shtyje deri në kontrollin e radhës, po për libra s’bëhej fjalë. Rregull absurd i burgut 313, që me sa kam mësuar tani ka ndryshuar. Të burgosurit e sotëm janë më fatlumë. Që në paraburgim kanë radio, tv, madje edhe dixhitalë. Ata që janë të interesuar kanë edhe libra. U mungon vetëm një gjë e vogël, liria. (more…)

Stonon?

14/04/2012

S’e di se pse sapo pashë këtë rrugë mendova që ka diçka që nuk shkon e që, normalisht, emrat e rrugëve vihen pas vdekjes. Si e mendoni?

Gjithmonë gati

14/04/2012

https://i1.wp.com/i44.tinypic.com/v8j2vr.jpg

nga balkanforum.info

 

 

 

https://i0.wp.com/i40.tinypic.com/11u8cgj.jpg

nga Juleen_D ne flickr

Ku punojnë shqiptarët

13/04/2012

Sipas sektorëve të punësimit, në 2010 rreth 18.1% e të punësuarve punojnë në sektorin shtetëror, 26.6% në sektorin privat jobujqësor dhe 55.3% në sektorin privat bujqësor.

Historikisht punësimi sipas sektorëve ka ndryshuar si më poshtë:

(more…)