Alpinistët shqiptarë synojnë Everestin

by

https://i2.wp.com/i43.tinypic.com/2a92l28.jpg

Në kuadrin e 100 vjetorit të shpalljes së pavarsisë, ne alpinistët e Shoqatës Dajti Alpino-Turistik i kemi hyrë muaj më parë punës stërvitore me synimin që të pushtojmë majën më të lartë të Planetit tonë, Everestin (8848 m).
Është pak të themi se ky është një detyrim sportiv dhe moral, kulmor për lëvizjen alpinistike shqiptare dhe më gjërë.

Janë të shumtë miqtë dhe të njohurit që po na mbështesin për të formësuar ekipin e nevojshëm prej tetë alpinistësh, por deri tani me mbështetjen financiare që kemi siguruar (duhen 35.000 dollarë për një alpinist) ekipi formohet me tre veta dhe kjo kryesisht falë sponsorizimit që na bëjnë kompanitë Vodafone, Raiffeisen Bank dhe fondacioni Besa.

Per te lexuar rreth aplpinisteve qe synojne te marren pjese ne kete inisiative, si dhe per te kontribuar, vizitoni faqen e tyre, nga ku eshte shkeputur dhe pasazhi i mesiperm.

Revista Java nga nje shkrim per kete inisiative nga nje prej tyre, Aleksandër Bojaxhi. Gjithashtu revista Klan ka nje artikull per evente te tjera te tyre.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: