Author: Unë

by

nga Ilda Isufaj

Një poezi hënore me titull:

“Premte E Përmbysur E”

(Ju lutem, hiqni këpucët)

Nata rëndon
dhe qiejt flasin njëkohësisht
gjuhë të huaja
Një mjaullimë e thellë e çjerrë
depërton mes këmbësh
Nga një rrufe që lind në tokë.
Si ngjyra e bukur e helmit
është shija e bërthamave të kajsive

…………………………………….

(strofa e fundit)

Dua të var yjet
nën degët që kullojnë hurma të squllura
dhe qielli më i largët
Të më flasë arabisht.

(këtë mëngjes)

Advertisements

2 Responses to “Author: Unë”

  1. un Says:

    Me duket se kam lexuar edhe here tjeter nga ju, Ilda Isufaj. Ju shkruani vertet gjera te bukura. Ai vargu “Si ngjyra e bukur e helmit / është shija e bërthamave të kajsive” eshte shume i bukur. Si Eluard “toka eshte blu si nje portokall”.

  2. erkaperka Says:

    shumë e bukur!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: