Archive for January, 2012

Të luash mirë, të shkruash mirë

29/01/2012

Shpesh herë nëpër konferenca të ndryshme ku prezantoj librat e mi apo ata të ndonjë miku, arrin një pikë, aty nga fundi, kur dëgjuesit bëjnë pyetjen e vjetër në forma të reja ( e në gjuhën e kaurit )  : çfarë duhet të kesh për të shkruar? (more…)

Në vend të fjalëve, një fotografi

29/01/2012

“Storm of Love(more…)

Po sikur…

24/01/2012

 

filmat që duam e që njohim aq mirë të ishin prodhuar në një kohë tjetër, me një teksikë tjetë, me aktorë të tjerë

Shikoni!

Hidden inside a clock

23/01/2012

nga Bubi Kaçurrel

Hapat e saj…

22/01/2012

nga Albi Dardan Xhunga

Ajo po largohej. Po largohej për të mos u kthyer më. Dhe unë, fare i trullosur, s’mund të bëja gjë tjetër veçse të shihja hapat e saj që rrisnin distancën mes nesh. Bulevardi ishte i gjatë dhe në atë pasdite të bukur vjeshte ishte shumë i zbrazur. Kështu që dhimbja ime, teksa shihja hapat që largoheshin, ishte e destinuar të zgjaste. Ato hapa që trokisnin mbi trotuar më shkaktonin një ndiesi që është e vështirë të përshkruhet me fjalë. (more…)

Konflikt brezash

20/01/2012

Po ju z. Lushi, ç’mendoni?

17/01/2012

Jean Jarvaise, Man in the Room

Nga Arti Lushi

Si me thënë,

Sendet e dhomës nuk janë ashtu sic duhet;

Ato janë pa trajtë, pa thelb, e sidomos pa prani,

Megjithatë, ato janë aty.

Gjendja është troshitëse, mbytëse:

E parëlindur se brendshmi,

Së brendshmi e fatëzuar.

Dhe këtë e them me bindje,

Sepse unë e njoh absurdin tim, (more…)

Intervistë me Enkelejd Lamaj

16/01/2012

Në një intervistë nga Drita Klosi për “KLOSI News”, Enkelejdi flet për botimet, kontaktet e para me letërsinë, kritikën dhe çmimet letrare, mënyrat e ndjekjes së letërsisë dhe të tjera.

(more…)

10 filmat e 2011

14/01/2012

 

1 Drive
2 Machete
3 Source Code
4 Black Swan
5 Faust
6 Le Havre
7 HabemusPapam
8 Kick Ass
9 Super 8
10 Rango

Në vend të fjalëve, një pikturë – Patriot Rrustemaj

12/01/2012

Një ndër qëllimet kryesore të TC është zhvendosja e vëmendjes së lexuesve të blogut drejt artistëve të rinj, drejt atyre të cilët TC-së i kanë lënë një mbresë, apo dhuruar ndjesinë e së bukurës. Ku është ndjerë  një rreze art, me vonesë apo në kohë, TC është munduar të jetë një dritare. Pa hyrje të gjata, ju prezantojmë një piktor të ri nga Peja. Quhet Patriot Rrustemaj. Patrioti ka mbaruar studimet në Akademinë e Arteve të Prishtinës. Ka të ngjarë që dikush prej jush të jetë i lodhur nga fjalët. Në vend të tyre: (more…)

Mbi muzikën

11/01/2012

 

nga Behemot
C’eshte muzika? Cfare jane ndjenjat qe e prodhojne? Cfare marrdhenje ka mes muzikes dhe njeriut? Cila eshte esenca e saj ? Cfare ka universale ne kte forme te te shprehurit te njendjave, cila  eshte e vecanta e saj? (more…)

Intervistë me Arti Lushi-n

10/01/2012