KUB 18 – Chillwave

by
Vodpod videos no longer available.

Mirë se ju gjej këtë javë me një listë me muzikë dhe artiste të cilët (jo të gjithë) nuk kanë qejf të quhen se i përkasin zhanrit chillwave. Menjehere lindën etiketa alternative si “glo-fi” dhe “hypnagogic pop” por ajo e para duket se ka ngjitur më shumë.

Chillwave është një lloj muzike e ndikuar nga efektet psikedelike nën instrumentet sintetike dhe qëllimisht amatoreske, e cila sjell në fundin e viteve 00′ dhe aktualisht një nostalgji që rrjedh nga vitet 80′. Karakteristikë për këtë grumbull artistësh është “përkeqësimi” i tingullit për t’i dhënë efektin e muzikës së luajtur në kasetofon (fjalë që ka filluar të zhduket nga fjalori së bashku me “kasetë” dhe “magnetofon”).

Dëgjim të këndshëm!

Lista e plotë:

 1. To the Lighthouse nga Memoryhouse
 2. Blessa nga Toro Y Moi
 3. Cheerleader (Neon Indian ‘Studio 6669’ Remix) nga Grizzly Bear
 4. Feel It All Around nga Washed Out
 5. Surfin nga Memory Cassette
 6. Euphoria nga Blackbird Blackbird
 7. Polyhurt nga Com Truise
 8. We Want Our Things nga Nite Jewel
 9. Deadbeat Summer nga Neon Indian
 10. Gone For The Summer nga Teen Daze
 11. Z nga Tanlines
 12. Youthless nga Million Young
 13. So Near nga Okinawa Lifestyle

Në kopertinë: “spring is close” © Eni Turkeshi Photography

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: