Kub 15 – Psiko/dele

by
Vodpod videos no longer available.

“Rock-u psikedelik u frymëzua apo u ndikua nga kultura psikedelike dhe përpjekjet për të rikrijuar eksperienca të ngjashme me ato që kishin drogat psikedelike në mendjen e njeriut. Doli në sipërfaqe në mesin e viteve 60′ nga grupet folk-rock dhe blues-rock në SH.B.A dhe M.B.

Shpeshherë u përdorën teknika të reja regjistrimi dhe efekte si dhe u huazuan instrumente nga kulturat jo perëndimore. Rock-u psikedelik shërbeu si urë për tranzicionin nga blues dhe folk-rock-u drejt rock-ut progresiv, glam dhe hard. Që prej viteve 70′ është rimishëruar në forma të ndryshme të neo-psikedelisë. ” – sipas Wiki-t.

Dëgjim të këndshëm!

 1. The Beatles – Tomorrow Never Knows
 2. The Beach Boys – Good Vibrations
 3. The Olivia Tremor Control – Define a Transparent Dream
 4. The Red Crayola – Free Form Freak-Out no7
 5. The Velvet Underground – Venus in Furs
 6. Jefferson Airplane – White Rabbit
 7. Tomorrow – My White Bicycle
 8. Love – You Set the Scene
 9. Pink Floyd – See Emily Play
 10. Pearls Before Swine – Another Time
 11. Syd Barrett – Dominoes
 12. Grateful Dead – Dark Star
 13. The United States Of America – The American Metaphysical Circus
Advertisements

Tags: ,

One Response to “Kub 15 – Psiko/dele”

 1. Xender.K Says:

  Albumi (im) qe shtoj eshte:
  – 666 nga APHRODITE’S CHILD (1972)
  Mjaft te degjosh “All the seats were occupied”…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: