Kub 15 – Trip Hop

by
Vodpod videos no longer available.

Në këtë takim do të dëgjojmë një përzgjedhje nga grupet më përfaqësuese të stilit Trip Hop. I popullarizuar në fillimin e viteve 90, origjina e tingullit trip hop i atribuohet skenës hip hop dhe elektronike të underground-it britanik dhe përbën një shkrirje të tyre në mënyre të tille që asnjëri nga zhanret të mund të jetë i dallueshëm (sipas wiki-t).

Muzika trip hop është e ngadaltë dhe shpesh e errët, megjithatë shumë melodike dhe e qashtër. Artistët që kanë bërë trip hop nuk e kalojnë qindshin dhe në të shumtën e rasteve tingulli që kanë prodhuar nuk është vjetëruar mirë, megjithatë rastet kundërshembuj janë (me një fjalë) mahnitëse.

Lista e plotë:

 1. Tricky – Christiansands
 2. Portishead – Only You
 3. Serge Gainsbourg – L’hotel particulier
 4. Air – How Does It Make You Feel
 5. Goldfrapp – Utopia
 6. DJ Shadow – Midnight In A Perfect World
 7. William Orbit – Harry Flowers
 8. Massive Attack – Karmacoma
 9. U.N.K.L.E – Rabbit In Your Headlights (me Thom Yorke)
 10. Broadcast – Before We Begin

Dëgjim të këndshëm

Në Kopertinë: “unbearable lightness of absorbtion Of love, dreams and hopes” © Eni Turkeshi Photography 

Advertisements

5 Responses to “Kub 15 – Trip Hop”

 1. yummania Says:

  nje nga me te mirat!

 2. Uninvit3d Says:

  Squarepusher, a po bashkohesh te ky grupi?
  Grupimi i mrekullueshem.

 3. Uninvit3d Says:

  https://www.facebook.com/groups/morphium/

 4. squarepusher Says:

  rrofsh enka, me pelqen shume kjo seria e fotove me vertebra, edhe njehere te falenderoj per kopertinat

  t3d, thanks!
  a duhet me marre buke me vete? (lol)

 5. yummania Says:

  te lutem;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: