Archive for September, 2011

Bekstrit bojs

30/09/2011

Le Nuc

Mbaj mend kur isha adoleshent, krejt pak i zgjuar. Isha injorant sa sbehet me ne fushen e muzikes. Te vetmit tinguj qe kishin kuptim ishin ato te ciftelise se ciles i bija nga nje here  sa me tall trapin me Gzim Niken. Mbaj mend qe kisha shume veshtiresi me e akordu dhe pse kishte vetem dy tela. Asgje me teper. Ketu ndaleshin njohurite e mija muzikore.
(more…)

Jean Leon Gerome – Arnaut Blowing Smoke in His Dog’s Nose

24/09/2011

Jean Leon Gerome, Arnaut

 

Arnaut Blowing Smoke in His Dog’s Nose, 1882

MENDIME MBI LETËRSINË, SHKRIMTARËT DHE LEXUESIT

22/09/2011

Libra të ndaluar. – Nuk duhet lexuar kurrë ajo që shkruajnë ata dijetarët arrogantë dhe pështjellues që zotërojnë pahijshmërinë më të tmerrshme, atë të paradoksit logjik. Ata përdorin format logjike pikërisht atje ku gjithçka është në thelb e improvizuar me pafytyrësi dhe në hava (“pra” do të thotë tek ata: “o lexues gomar, kjo “pra” nuk është për ty po për mua”, gjë së cilës i duhet përgjigjur: “o shkrimtar gomar, për kë e ke shkruar pra?”) (more…)

Engjëllit

19/09/2011

Nga Arti Lushi

-… (more…)

G-Bani : as OTR as TBA

16/09/2011

nga Bajlozi 3D

Lek Plepi, G-Bani, Tirana Calling, presantuesi bjond … emra pa lidhje, futja kot do thoni ju. Por e keni gabim, jua them unë që e keni gabim.

Atëherë, Tirana Calling është ky blogu në të cilin po shkruaj, G-Bani është rrepisti shqiptar  që po vë në provë membranen në neodymium të kufjeve të mia, ndërkohë që shihja një presantues bjond në një program mëngjesi të TCH në youtube, po për këtë kemi folur më parë. Ndërsa Lek Plepi … thjeshtë egsiston. (more…)

Infinite Jest + The Decemberists

12/09/2011

Kur një grup, nje regjizor e një shkrimtar gjenial takohen, mund të lindin gjëra fantastike si

kjo!

 

Dhjetë këshilla për një shkrimtar të së nesërmes

12/09/2011

nga Stéphane Zagdanski

Përkthyer nga origjinali (frëngjisht)
Urim Nerguti

1. Jeni 20 vjeç dhe digjeni nga dëshira të jeni shkrimtar ? Këshilla e parë : harrojeni. Ky pasion është pa të ardhme në një botë të motivuar nga urrejtja amnezike ndaj kohës së humbur. Bëhuni më tepër web-designer, disc-jockey, kambist, polic (me një të ardhme të madhe), rapist, rockist, aktor, pirat informatike, trafikant… (more…)

Love Letters to Bob Dylan

05/09/2011

Love Letters to Bob Dylan , Sinéad O’Connor
Dear Bob,

Three questions:

1. Please can I sing “Licence to Kill” with you and Mark Knopfler when you play together in Dublin in October? Infidels is my favorite album ever and I’m quite a good singer. Even if I do say so myself. (more…)

Do vajtoj perjete,per ty,vetem,ne parajse III

03/09/2011

nga Dritan Mesuli

 

E gdhena edhe ma kryqin,
zgjodha shpatin edhe ma te eger,
i shtova nisjes edhe te enjten,
qe ta kuptosh ma qarte perkushtueshmenine n’ty. (more…)