Archive for August, 2011

the devil drives

29/08/2011

ne ju japim materien, ju cmaterializohuni!

xender.k

Bad as Tom

25/08/2011

(more…)

Perimetri kulturor i rrethit vicioz

24/08/2011

nga Agron TUFA

shfaqur te gazeta Start, senjaluar nga Xhibi
Qeveria e së djathtës në pushtet dhe veçanërisht PD-ja nuk kanë bërë deri më tash ndonjë përpjekje të dukshme, që të tregonte qartazi vullnetin për t’u integruar në strukturat kulturore europiane. Ajo mungesë vizioni për të cilën qe kritikuar pushteti i mëparshëm socialist (mungesa e platformave, masterplaneve, mungesa e prezencës së kulturës shqiptare në aktivitetet më të rëndësishme europiane, buxheti i vogël, qasja e mirëmenduar për të shpëtuar aspekte të rrezikuara të kulturës etj), duket se është bërë pengesa e vetme për vendosjen e një rezonance me strukturat kulturore në rajon dhe BE. (more…)

Komunizmi Shqiptar…

22/08/2011

nga Albi Dardan Xhunga

Aty nga mesi i shekullit të njëzetë,

shumë njerëz i besuan një ideali të shenjtë.

Në ëndrrën dhe shpresën e tyre te dlirë,

jetonte ideali për një botë më të mirë.

(more…)

Autoportret

20/08/2011

nga Ndoc Gjetja

 

Vendbanimi:
Në Lezhë me trup dhe mendjen emigrante në yje.

Profesioni:
Thurës ëndërrash dhe mbrojtës besnik i tyre.

Gjendja civile:
Mbetje teknologjike e administratës shtetërore
se nuk diti t’u japë përkuljet e duhura eprorëve. (more…)

letër 1

10/08/2011

Nga Arbër Zaimi

 

sot lexova

një letër që një i burgosur

ia dërgonte një ish-të burgosuri

 

dhe një miliard të lirëve të tjerë

(more…)

THE WORLD DOES NOT END

03/08/2011

nga Lulian KODRA

I break my routine with a machine
But the machine is routinely broken. (more…)

Nata. Vazhdo.

01/08/2011


nga Darien LEVANI

Lexo në PDF : Nata. Vazhdo

Ngjitem në autobus te Shkolla e Bashkuar, ulem në një vend bosh e pres. Përballë ushtarët e akademisë Skënderbeg duhet të kenë leje sepse dalin një nga një e i shikoj tek përshkojnë rrugën për të hipur në autobusin tim. Fytyra të vrara, njerëz të lodhur nga një javë presion. Pas pak ngjiten edhe dy djem që njoh, dy hajdut të vegjël. Shkojnë deri në qendër e kur bëjnë 3-4 portofole kthehen mbrapsht. E jetojnë jetën ngadalë, ditë pas ditë. Tresin heroinën në shkallët e ndonjë pallati dhe kalojnë natën jashtë. I njoh sepse dikur më vidhnin edhe mua. Tashme jam rritur e kur i takoj ulim të gjithë sytë. Janë të vetmit që mbajnë bluze me mëngë të gjata, fshehin venat e bërë copë nga qindra shiringa. Por s’kam dëshirë të merrem me ta sot. Nuk dua t’i shikoj, nuk dua të mendoj për ta. Mund të nxjerrin edhe armë e të vjedhin autobusin, s’me intereson. (more…)