Archive for July, 2011

HA DHÉ TANI, QEN RRENACAK !

02/07/2011

Përkthyer nga Urim Nerguti

Për një lexim më të rehatshëm, mund ta shkarkoni në format pdf : C.BUKOWSKI – Ha dhé tani, qen rrenacak
Ishte e mërkurë mbrëma. Programi i televizionit s’kishte qenë kushedi çfarë. Teodori ishte 56 vjeç. Margareta, e shoqja, 50. Ishin martuar që prej 20 vjetësh dhe s’kishin fëmijë. Tedi fiku dritën. Të dy ishin shtrirë në terr. (more…)

Kapiteni ka ikur të hajë drekë dhe marinarët kanë rrëmbyer anijen

01/07/2011

pjesë e përkthyer nga Urim Nerguti

28.8.1991
Ora 23.28

Një ditë e mbarë sot në baste, edhe pesë numra, ta marrë djalli, dhe i kisha përlarë të gjitha. (more…)