Muzikë n’kub – 11 – Proto-punk

by

Vodpod videos no longer available.

Proto-Punk zakonisht përdoret për të përshkruar muzikantët të cilët kanë influencuar apo kanë bërë muzikë të ngjashme me muzikën Punk, Post-Punk apo New Wave para shpërthimit komercial të Punk-ut në vitin 1976. Ajo që i bashkon është tingulli i zhurmshëm dhe i ashpër, qëndrimi provokativ, energjia e egër/e pazbutur, etj … Megjithatë nuk ka një përkufizim të qartë të tij pasi proto-punk ekziston vetëm si një restrospektivë. 

Dëgjim të këndshëm!

Në kopertinë: “mamma’s boy” © Eni Turkeshi Photography 

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to “Muzikë n’kub – 11 – Proto-punk”

 1. Muzikë n’kub – 12 – Punk Rock « Tirana Calling Says:

  […] listën e javës së kaluar ju prezantuam me disa prej grupeve që kanë pasur një influence në krijimin e estetikes […]

 2. x E N D E R . K Says:

  perzgjedhje e mire, po keni harruar TE PAKTEN nje te rendesishem per mua:

  – SUICIDE (me ALAN VEGA dhe MARTIN REV)

  degjim te mbare!

 3. squarepusher Says:

  falemnderit xENDER.K, ne fakt ne kete episod jam munduar te sjell pararendesit e punkut ndersa Suicide mund t’i gjesh ne ep 13 i cili i eshte dedikuar post-punkut. Gjithashtu mund t’i gjesh ne ep 4 dedikuar viteve 80 (linqet e te cilave i gjen me poshte).

  https://tiranacalling.wordpress.com/2011/06/04/muzike-nkatror-13-post-punk/

  https://tiranacalling.wordpress.com/2011/04/02/muzike-nkub-episodi-4-vitet-80/

  Sapo pashe funeralineveshit dhe keshtu ne nje lexim te shpejte nuk kam vecse komplimente te pakufishme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: