Refleks

by

nga E.H

Në të gjitha kohët të kam menduar
në çdo ag’
në çdo perëndim
Ti ke qënë pranë horizontit.
Në realtitet
sytë nuk më kanë zënë njohjen tënde
veç…pritur kanë.

Të kam menduar në çdo kohë
dhe copëza prej teje kam gjetur
në njerëz që nuk të ngjajnë
Kam ulur sytë, kam heshtur .
ti je shfaqur në ag e perëndim
pa ekzistence, pa formë, si në mjegull çlirim.
Të kam menduar në çdo kohë
sërish…
Ta dish
kam ndjerë trishtim

Në të gjitha kohët të kam menduar
në çdo ag’
në çdo perëndim
Njohjen tënde kam pritur
njohjen tënde ndër dekada
në mos ende s’ka lindur.

Advertisements

Tags: , , ,

3 Responses to “Refleks”

 1. Zana Says:

  Poezia eshte shume e bukur .Plazmuar ne vargje ndjesite tona te turbullta.Fotoja nje postadoloshente qe nuk po don me u rrite me filxhan modern nga Ikea(i shemtuar):)

 2. xhibi Says:

  Shume bukur. flm 🙂

 3. xhenius Says:

  Të kam menduar në çdo kohë
  dhe copëza prej teje kam gjetur
  në njerëz që nuk të ngjajnë
  Kam ulur sytë, kam heshtur .

  mjaft e ndjeshme,reale,secili gjen veten ne keto vargje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: