Muzikë n’kub – 5 – Britpop

by

Vodpod videos no longer available.

Ndërkohë që në anën tjetër të oqeanit muzika grunge kishte pushtuar radiot dhe televizionet muzikore, kundërpërgjigja në Britaninë e Madhe ishte Britpop. Ndikuar nga muzika e viteve 60 dhe 70 britanike (Beatles, The Kinks) dhe inkurajuar nga ekzistenca e grupeve si The Smiths apo The Stone Roses në vitet 80, lulëzojnë menjëherë një sërë grupesh si Suede, Blur, Oasis, Pulp, Radiohead (pjesërisht) të cilët me anë të tingullit dhe teksteve të tyre i drejtoheshin në mënyrë të drejtpërdrejtë rinisë së thjeshtë britanike. Jo e gjithë trashëgimia e britpop i ka rezistuar mirë testit të kohës, megjithatë është gjithmonë qejf t’i rikthehesh.

Mirë u dëgjofshim javën tjetër!

Në kopertinë: “It’s monday again” © Eni Turkeshi Photography


Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Muzikë n’kub – 5 – Britpop”

  1. sub komandanti Markos Says:

    Flm Squarepusher, duhej diçka e tille.

    S’kam arritu akoma deri ne fund, po me duket se si ke vene Stone Roses, apo jane? Stone Roses jane grupi i pare brit pop, e mendoj se pa ata kjo muzike s’do ishte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: