Libri 0.0

by

200 e kusur vjet në fakt ja kanë dalë mbarë të përfaqsojnë Neil Ludd e luddistët në përgjithësi si disa punëtore të dehur që për arsye të injorancës së tyre urrenin makinat, ndaj edhe i sabotonin. Gënjeshtër. Në agimin e industrializimit anglez, luddistët kërkonin thjesht që makinat e reja të mos i zëvendëson e të mos i poshtëronin, por ti ndihmonin gjatë punës e të vlerësonin më shumë punën e njeriut. Por një kapitalist do preferojë gjithmonë që punën ta bëjë një makine, qoftë edhe me kosto më të larte, se sa një njeri.
Progress without People: In Defense of Luddism nga David Noble

Advertisements

3 Responses to “Libri 0.0”

 1. fitili Says:

  Bio Optic Organised Knowledge ose thjesht BOOK , libri ,
  shume e bukur , ide gjeniale ,

 2. Xixellonja Says:

  Shume e bukur dhe sarkastike kjo video. Kush e ka pare Modern Times te Chaplin do thote se gjeniu e kish kuptuar me kohe ate qe do ndodhte ne te ardhmen. Megjithese s’mendoj se kapitalizmi preferon qe te kete kosto me te larte e mos te perdore njerezit. Perkundrazi per kete kosto ai do ti perdore me pak njerezit, sepse njerez=te drejta,mendime,qenie te pavarura,sindikata si rrjedhim me shume kosto. Ndersa makineri baraz nje oficine qe rregullon gjithcka. Une perhere kam menduar se endrra me e madhe e kapitalizmit eshte ti ktheje njerezit ne ingranazhe perfekte te nderrueshme ne oficine e qe konsumojne mallrat e prodhuara e ne njefare menyre ia kane arritur e ne jemi pjese perberese ndertuese. Eshte nje proces i pakthyeshem por jo i pazgjidhshem.

 3. eleato Says:

  ide e perkryer kjo. Libri do mbetet dhe per pak kohe nje mjet per te perfituar njohur dhe per te perfituar ndonje lek dhe pse kostoja mbetet e larte gjithsesi. Kur thone se ka 100 % material te riciklueshem do te thote qe e keqja eshte bere dhe do behet, ne do mundohemi ta bejme sa me rralle.
  Kapitalizmi nuk do vdes kurre sepse nese vdes do vdesim te gjithe. Vete e kemi dashur e vete do jemi te shkaterruar prej tij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: