Porse!

by

Mirëdita.
Ky është një eksperiment. Që ka të bëjë me muzikën e fjalëve dhe kuptimin e tyre, e pyetjen nëse leximi i tyre fizik mund të ndryshoje edhe kuptimin e tyre të jashtë. Kështu që të gjitha fjalët janë të shpikuara, shqipçe natyrisht. Pyetja 1 : vallë a do kuptojnë të gjithë lexuesit, në mos të njëjtë gjë, gjëra të afërta? A do jetë për të gjithë poezi ndjenjash intime, lufte apo post moderne ( Frigorifer / Oh frigoriferi im i bardhë )? Pyetja 2 : a kemi nevojë për eksperimente të tilla?

Soku i sajur

Parkur jati e prena breshur
Antisja mestor kruva e vekur
Rrodi i krospri, lloku u shtur
Bërdha e vakosur, famkopura

Perda reva e manto kurra
Sërket e prujem, vreda e vrura
Sarka e modes, supla e xhërrit
Kërdha e mistrës, i shkupur mërti e berka lame
Ishtane kra e përdë kamë

S’reka dallin e s’reka nërkën
i alltuar ne redh
ë me derkën
krusht i kusht
ës, bonen e s endër
Kurtoni,  perrdave në zënkër

_______________________________________________

( Isha shume entuziast për këtë provë. Kisha besim në të e në rezultatin që do jepte. Por ka ca gjëra që nuk shkojnë e pikë. Asgjë tragjike!)

Tags:

6 Responses to “Porse!”

 1. EneraHiver Says:

  :))))))

 2. besa Says:

  si poezi lufte m”duket mu. ose poezi dashnije malsore.

 3. ehe... Says:

  Darien,

  Mua m’u duk me e bukur dhe me kuptimplote sesa shume poezi te tjera te punuara me blloqe betoni, parafabrikate dhe aliazhe tunxhi dhe bronzi. Megjithate nuk mora gje vesh. Fundja, pak me shume sesa ne ato poezite qe e kam fjalen une, mora. Por nuk jam i afte ta hedh ne fjale, nuk me ka kaluar ende tronditja e lajmeve te TopChanel, kur foli per zhvillimin e ngjarjeve ne France.

  Nganjehere, ti e di, Darien, pastishi del shume me i bukur sesa burimi i frymezimit.

  Besa, edhe mua ashtu m’u duk, poezi dashnije malesore. Ne fakt, ska asnje mundesi tjeter. Jeni vertet shume e sakte, pergezime.

 4. Gallata Saraj Says:

  Edhe pse nuk mora vesh gje, prape mu duk shume e bukur dhe tingellonjese, vetem se nuk e kam marre veten nga nje rreshqitje dheu ne nje province te Peruse, ku disa fole milingonash u shkaterruan tragjikisht duke shkaktuar qindra humbje ne radhet e tyre.
  Bravo!

 5. milial Says:

  m’ngjan si kenge sllave 🙂 them kenge se nuk e di se pse po i fusja dhe muzike ne mendje… per tu kthyer te eksperimenit, Dario, provoje perseri :)))

 6. eko Says:

  Ndoshta se ndjej mire une (ne orar te punes) por nuk ma merr mendja se tingujt e kesaj poezie do ti shtojne ndonje gje botes se muzikes. Fjalet me duken se kane shume bashketingellore, prandaj dhe dikujt i ngjan si kenge sllave (prujem madje eshte diare 🙂 ). E bukur si prove derisa mbetet prove.
  Gjithe te mirat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: