– Pashë rrugës një grua që po qante heshtur –

by

nga Shkëlqim Çela

– Pashë rrugës një grua që po qante heshtur –

si oaz mu duk mollzë e saj

në atë trotuar betoni

me pemë të sapothara

dhe pluhur marsi;

kaq, se me pas ajo

do nxjerrë rruspa ekskavatorësh

të prishë akuaduktet,

qyngjet nëntokësorë të lotëve,

do thajë pelikanët e muzgut,

kënetën e bukur

në jukun e shamive të buta mbytur,

do shtrojë argjilë e pluhur hëne të vdekur,

një talk të heshtur, të pafjalë,

pudër jupiteri me urinë dhe etjen

e tharjes globale.

Tags: ,

One Response to “– Pashë rrugës një grua që po qante heshtur –”

  1. xhenius Says:

    eshte vertet oaz mollza e njomur ngs dhimbja,por si thua zotrote,eshte e rrezikshme nje femer e plagosur 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: