Mes nesh s’ka më asgjë, asgjë!

by

nga eleato

Mes nesh nuk ka me  asgje, asgje!
Ajri i rende peshon mbi cdo qelize

Ne cdo mendim poezi te vdekurish, mbeturina stoike,

kryengritje prifterinjsh te virgjer, anarki shpirteror

Marksizem i kalbur deri ne palce, luftimet e Qershorit 1848.

“Por, cdo lufte e klasave eshte lufte politike”.
Cdo lufte ka ndjenja, materializem “deal”ektik
Hegel, Marks,Realizem Suckcialist, Hollywood.

Mbi cdo ndjenje lehteson perleshja;dialektika e pameshirshme.

Mes nesh nuk ka me asgje, asgje!!!

Nuk ka me lufte klasash, ka vetem qetesi te tregut te lire.

Te gjithe kane gjume; e gjumi i rende i Socialisteve vret.

Mes nesh nuk ka me asgje, asgje!!!

Kemi humbur gjithecka rruges drejt Betlehemit.

Thellesive te detit. eksperimenteve te dyshimit, Leviataneve .

I kemi hapur rrugen dyshimit qe te kalojme me qindra e mijera.

Dialektika e re eshte antistem; e bija e Agamemnonit.

Mes nesh nuk ka me asgje, asgje!!!

Procesi i njohjes, deontologjia, kalojne neper supermarkete

neper disqet e holla shkruhet lufta e klasave.

Mbi vitrinat pasqyrohen te drejtat e njeriut.

Neper ekrane propagandohet kontrata e re shoqerore.

Mes nesh nuk ka me asgje, asgje!!!

Nuk mund te qahesh biri i njeriut.
Duhet te deshmosh devotshmeri dhe bindje, perulje.
Ankth, si drita  e vjelleta te qytetit qe bien mesnates mbi pemet.


Nëse artikulli ju pëlqen ndajeni me miqtë tuaj në Facebook

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: