American VI, nga përtej.

by

Paska dal albumi i funit i Johnny Cash(Concept Harold)

Harrojeni soul-in, është Blues muzika e vërtetë e shpirtit. (Andi N.H.)

Johnny Cash vjen, domethënë “vjen” është fjalë e madhe. Vjen ajo që ai ka lënë këtu. E kishte lënë përtej vijave se ai si ka pasur ndonjëherë qejf vijat. Dhe kështu vjen American VI, e shtata e serisë American Recordings që e patën c’pluhurësuar dhe ribërë të njohur Cash-in. Albumi përbëhet në 9/10 nga covers të miqve të tij me, tashmë të mirënjohurën, Johnny Cash Touch. Gjurma e atij që ka luftuar dhe fituar kundër kohës dhe vehtes pa pushim derisa vdiq.  Albumi është i lehtë dhe i bukur, më pak goditës se të mëparshmit e kësaj serie. Sigurisht nga Cash nuk mund të presësh më gjëra të reja, por ndonjëherë ai lloji country/blues me atë zërin e gërvishtur të bën të kujtosh që asgjë nuk vret kurrë aq shumë sa të të largojë nga pasionet.

One Response to “American VI, nga përtej.”

 1. Darien Says:

  Po fus edhe traclistin

  1. “Ain’t No Grave (Gonna Hold This Body Down)” (Claude Ely) – 2:53
  2. “Redemption Day” (Sheryl Crow) – 4:22
  3. “For the Good Times” (Kris Kristofferson) – 3:22
  4. “I Corinthians 15:55” (Johnny Cash) – 3:38
  5. “Can’t Help but Wonder Where I’m Bound” (Tom Paxton) – 3:26
  6. “A Satisfied Mind” (Red Hayes, Jack Rhodes) – 2:48
  7. “I Don’t Hurt Anymore” (Don Robertson, Walter E. Rollins) – 2:45
  8. “Cool Water” (Bob Nolan) – 2:53
  9. “Last Night I Had the Strangest Dream” (Ed McCurdy) – 3:14
  10. “Aloha Oe” (Queen Lili’uokalani) – 3:00

  S’ka te beje shume por mu kujtu nga linku jot sesi e tregon Cohen Chelsea Hotel 2 & takimin e tij me J.J eshte pak a shume, qe ndersa kishte dale ne Ch.H e po kerkonte per B.Bardo, takon rastesisht J.Joplin e cila e pyet ” Ti je Kris Kristofferson?” – meqe ajo po kerkonte K.K …- e natyrisht qe Cohen pergjigjet “Po, jam une!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: