Do vajtoj perjete,per ty,vetem,ne parajse 2*

by

nga Dritan Mesuli

*Odiseas Elitis

Krisht
ne kerkim te kryqit,
tue njelle de’ken
me lutje buzshqyeme,pa za’ e shprese,
gdhena pyje kulmpermysuna dhe agime pafun’ perplasjesh,
per takimin tone te perfolun
te djelave,zoti em!!!!

S’lashe ven pa t’kerkue!!!
Gjithkun’!!!
Vetem gjithmone!!!!

Sa here brita, e vikama e theu qafen honesh pakthim!!!!
Sa here t’mallkova, e mes nesh terri u ba hymn!!!!
Sa here ia nisa kanges tone te perbashket,e ajo s’qe vecse shembja e perhershme e heshtjes!!!!

…thashe u cmena,nji blic,e qesha deri sa shpirti u ba ngjyre,
e ngjyra mengjes ne syte e mi….

Zoti em,
varg i metun jetim
ne nj psalm pa nota!!!!

Zoti em,
bulzim vjeshtak i nji agimi qe s’e kupton ngrohtsine!!!
Zoti em,
ti kafshe e zbutun e blasfemise se mohimit!!!!
Zoti em,
ti darka eme bukthate!!!!
Zoti em,
ti mrekullia e vetme noshta,
e de’ka jeme kurrsesi!!!!

Krisht ne kerkim te kryqit!!!!!

Advertisements

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: