poezi

by

 

 

nga Genc Leka

…Çdo vjeshtë vinte një varg me ciganë..

dhe këndonte plot mall e trishtim:

” Se si janë, ca gra, se si janë…

… Ah, të vrasin me fjalë, moj dade

dhe të ngjallin veç me një vështrim!. . .”

Dhe shkuan ciganët në rrugët plot fletë,

me këngë, me kuajt revanë…

dhe pas i përcillte plot duf një gërnetë,

siç ndizet veç shpirti cigan…

Ah, prap er’ e vjeshtës m’i zgjoi kujtimet

me këngën e vjetër cigane për gratë…

Në vitet e brishtë më çojnë mendimet

(si vesë mëngjesi m’u tretën gëzimet…)

dhe thinjat m`u shtuan çdo natë!…

Se si janë ca gra se si janë!

gjithnjë më mundon ky mendim….

Po pse, o ciganë, a gjetshi belanë.

me këngë me kuaj çuditni dynjanë

dhe vjeshtës këndoni me mall e trishtim

Se si janë ca gra se si janë?!…

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: